Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Δ.Τζανακόπουλος; Η διαδικασία ακρόασης της ηγεσίας της δικαιοσύνης παραβιάζει το Σύνταγμα και οδηγεί στον ευτελισμό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Τζανακόπουλος; Η διαδικασία ακρόασης της ηγεσίας της δικαιοσύνης παραβιάζει το Σύνταγμα και οδηγεί στον ευτελισμό της

«Συνεχίστηκε σήμερα με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης η επιχείρηση πολιτικοποίησης της διαδικασίας επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης», τονίζει με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «επιχείρηση που παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα και ευτελίζει τη διαδικασία κοινοβουλευτικής ακρόασης των προεπιλεγέντων ανώτατων δικαστικών λειτουργών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς ακυρώνει την προηγούμενη διαδικασία ακρόασης και επιλογής, που είχε ολοκληρώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τρόπο ανεπίληπτο και με απόλυτη τήρηση του Συντάγματος».

«Τα μείζονα αυτά θεσμικά και συνταγματικά ζητήματα αναδεικνύονται και στις επιστολές δυο ανώτατων δικαστικών, που είχαν κληθεί αλλά δεν προσήλθαν ενώπιον της Διάσκεψης» προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργεί σε αυτή την απαράδεκτη διαδικασία, που καταστρατηγεί το Σύνταγμα και εμπλέκει τη Δικαιοσύνη στην πολιτική αντιπαράθεση.

» Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο με απόλυτο σεβασμό στους δικαστικούς λειτουργούς που προεπιλέχθηκαν, αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσαμε λευκό εκφράζοντας την αντίθεσή μας σε ακόμα μια μεθόδευση της κυβέρνησης, που επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να παραβιάσει κάθε γραπτό και άγραφο δημοκρατικό κανόνα και κάθε δικαιοκρατική αρχή θεωρώντας ότι έτσι θα επιτύχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο των θεσμών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL