Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτακη ποντάρει στη θερινή ραστώνη - "Αυτές είναι οι ‘νέες και καλές δουλειές’ του Κυρ. Μητσοτάκη" σχολίασε δηκτικά η Έφη Αχτσιόγλου / Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει να ξεχαστούν τα "δώρα" της Ν.Δ. στον ΣΕΒ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτακη ποντάρει στη θερινή ραστώνη - "Αυτές είναι οι ‘νέες και καλές δουλειές’ του Κυρ. Μητσοτάκη" σχολίασε δηκτικά η Έφη Αχτσιόγλου / Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει να ξεχαστούν τα "δώρα" της Ν.Δ. στον ΣΕΒ

Κόντρα στη θερινή ραστώνη, στην οποία σε μεγάλο βαθμό ποντάρει η κυβέρνηση για αποφυγή μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων γι' αυτά που νομοθετεί, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται διαρκώς για να υπενθυμίζει τα “δώρα” της Ν.Δ. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Έτσι, στηλιτεύει καθημερινά τον τρόπο και το περιεχόμενο των τροπολογιών Βρούτση, που καταργούν τις φιλεργατικές ρυθμίσεις για αιτιολόγηση των απολύσεων και προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες που είχε επιτύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης υπογραμμίζει επανειλημμένα και την απόπειρα κομματικοποίησης του κράτους από τη Ν.Δ., η οποία προεκλογικά είχε κάνει σημαία της την “αποκομματικοποίηση” εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξ αφορμής αυτών και άλλων κινήσεων της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης, επισήμανε ("Βήμα της Κυριακής") ότι “η κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσα σε ένα μήνα έχει απελευθερώσει το τζίνι του κοινωνικού συντηρητισμού, του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και του κομματικού εναγκαλισμού του κράτους”. Σχολίασε πως η νομοθέτηση μνημονιακού τύπου μέτρων, ενώ η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια, “υπογραμμίζει την προσήλωσή της στις πολιτικές της λιτότητας για τους πολλούς και της μεροληψίας υπέρ των ισχυρών”. “Αυτές είναι οι ‘νέες και καλές δουλειές’ του Κυρ. Μητσοτάκη” σχολίασε δηκτικά η τομεάρχης Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και παρατήρησε πως “οι τοποθετήσεις του κ. Βρούτση, που προσπαθεί απελπισμένα να κάνει το μαύρο-άσπρο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προκαλούν τον κοινό νου”. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε (ΑΠΕ) ότι οι αλλαγές που καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούν μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και είναι “προάγγελος της επιδίωξης της κυβέρνησης να αναθέσει δημόσιες υπηρεσίες σε εργολαβικές εταιρείες”.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ό. Γεροβασίλη, ("Έθνος της Κυριακής") “στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποκαλύψει τις προθέσεις του για τις επερχόμενες κοινωνικές περικοπές” και το φθινόπωρο στην κατάθεση του προϋπολογισμού θα αναγκαστεί να αποκαλύψει “το κόστος των πολυδιαφημισμένων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης και ποιες περικοπές θα υιοθετήσει”.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL