Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Απόλυτη εμπιστοσύνη Κεραμέως στον Χρυσοχοΐδη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απόλυτη εμπιστοσύνη Κεραμέως στον Χρυσοχοΐδη...

“Κάναμε κάποιες υποχωρήσεις, προσωπικά έκανα και δύο προτάσεις στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., υπήρχε όμως μία 'κόκκινη γραμμή': Έπρεπε να επιτύχουμε μία εξομοίωση του πανεπιστημιακού χώρου και του δημόσιου χώρου” σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΜΠΕ η υπουργός Παιδείας φανέρωσε τόσο τους λόγους του “ναυαγίου” των διαπραγματεύσεων με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για κοινή πρόταση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, όσο και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα στα Πανεπιστήμια. Προσπάθεια απαξίωσης των δημόσιων πανεπιστημίων καταλόγισαν στην κυβέρνηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

“Όσο ανοίγαμε παραθυράκια στη διάταξη, όσο δημιουργούσαμε ένα ειδικό καθεστώς για τα πανεπιστήμια, τόσο μεγάλωνε ο κίνδυνος να ήταν άλλη μία διάταξη η οποία θα έμενε στα χαρτιά” υποστήριξε η Ν. Κεραμέως ισχυριζόμενη ότι “και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά καταβάλαμε πολύ μεγάλες προσπάθειες σχετικά με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.”. Πάντως παραδέχτηκε ότι “η εφαρμογή αυτής της διάταξης είναι ένα μεγάλο στοίχημα” κι ενημέρωσε ότι έχει ήδη κάνει συζητήσεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την εφαρμογή της κατάργησης του ασύλου στην πράξη.

Απόλυτη εμπιστοσύνη στον... Χρυσοχοΐδη

“Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον αρμόδιο υπουργό ότι θα εφαρμόσει τη διάταξη κατά τον βέλτιστο τρόπο και ευχή της κυβέρνησης είναι να μη χρειαστεί να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη, παρά να λειτουργήσει αποτρεπτικά” υποστήριξε η Ν. Κεραμέως προσπαθώντας να καθησυχάσει τις εύλογες ανησυχίες για αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια που και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας εξέφρασαν, παρά τη στήριξή τους στην κατάργηση του ασύλου. Η Ν. Κεραμέως παρατήρησε ότι ήταν πολύ θετικό που η ΠΟΣΔΕΠ ήταν η πρώτη που στήριξε την επίμαχη διάταξη.

Προετοιμάζουν το έδαφος

“Ουσιαστικά στη Ν.Δ. προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να μετεξελιχθούν τα πανεπιστήμια, επειδή δεν μπορούν συνταγματικά να κάνουν εδώ τα ιδιωτικά, σε κέντρα τα οποία θα είναι όλο και περισσότερο σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς και όλο και λιγότερο δημόσια, ανοικτά, πλουραλιστικά και ελεύθερα στη διακίνηση των απόψεων” τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας Στο Κόκκινο.

Συστηματική προπαγάνδα

“Η ιστορία με το άσυλο νομίζω ότι τώρα ξεκινάει” υπογράμμισε από τη μεριά του ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η Ν.Δ. και τα φιλικά της ΜΜΕ έχουν εδώ και καιρό καταφύγει σε “συστηματική προπαγάνδα” που δεν στοχεύει μόνο στα ζητήματα της ασφάλειας, αλλά “στο ίδιο το δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο πρέπει, κατά τη Ν.Δ., να απαξιωθεί, να συρρικνωθεί η παρουσία του, για να γεννήσει χώρο σε ιδιωτικά πανεπιστήμια”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL