Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Αόρατο το Πρωθυπουργικό Γραφείο Θεσσαλονίκης !
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αόρατο το Πρωθυπουργικό Γραφείο Θεσσαλονίκης !

Εκτός από “άχρηστο”, είναι και... αόρατο το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο οποίο τοποθετήθηκε επικεφαλής, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου! Η κυβέρνηση έχει φροντίσει να καταργήσει το Γραφείο, σύμφωνα με το ΦΕΚ της 11ης Ιουλίου, πιάνοντας “αδιάβαστο” ακόμα και τον... κυβερνητικό εκπρόσωπο που δήλωσε προχθές ότι “κρίναμε σκόπιμο να διατηρηθεί ο θεσμός ώστε να υπάρξει πρόσωπο - δίαυλος του πρωθυπουργού για το επιθυμητό αποτέλεσμα»!

“Τόσα αυτογκόλ;”

“Τελικά αυτή η κυβέρνηση των 'αρίστων' κάθε μέρα μας ξαφνιάζει. Τοποθέτησαν επικεφαλής στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κατήργησαν με ΦΕΚ στις 11 Ιουλίου! Τόσα αυτογκόλ πριν καν ένα μήνα κυβέρνησης;” ανήρτησε ενδεικτικά στο Twitter ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.

Η αποκάλυψη του ΦΕΚ συνιστά άλλον έναν... κυβερνητικό εμπαιγμό προς τους “νεομακεδονομάχους” καθώς ο διακηρυγμένος στόχος του ανύπαρκτου Γραφείου της Θεσσαλονίκης είναι “να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία”.

"Γαλάζια" γκρίνια για το γραφείο

Η κυβερνητική στροφή στο θέμα, παρά τις αποκαλύψεις του ΦΕΚ, προκαλεί τις αλυσιδωτές εκρήξεις των νεοδημοκρατών στα social media. Τον γύρο του Twitter πραγματοποιεί η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη» σε σύσκεψη στελεχών της Ν.Δ. από τη Βόρεια Ελλάδα μόλις τον περασμένο Μάρτιο!

“Κυριάκο. Λάθος. Αχρείαστο. Κλείσ' το γρήγορα”...συμβουλεύει τον πρωθυπουργό στο Twitter ψηφοφόρος της Ν.Δ., ενώ άλλος “γαλάζιος” αναρτούσε με σκωπική διάθεση: “Ευτυχώς, γιατί προς στιγμή είχα φοβηθεί οτι θα καταργείτο. Εκτιμήθηκε τελικά το έργο των προηγούμενων”.

“Ειλικρινά, κ. Μητσοτάκη, έχετε την εντύπωση πως στην κρατικοδίαιτη ανοησία του 'Γραφείου του Πρωθυπουργού' μάς ενοχλούσε η Νοτοπούλου και θα υποδεχόμασταν μετά βαΐων και κλάδων τη Μαρία Αντωνίου ως διάδοχό της;” είναι το ερώτημα άλλου χρήστη που καταλήγει με την εξής... εντολή προς τον πρωθυπουργό: “Κλείστε το τώρα ή πληρώστε το με χρήματά σας εφόσον σας περισσεύουν”.

Ο Καράογλου έλεγε ότι δεν χρειάζεται

Πολλοί δε θιασώτες των social media... αναζητούσαν τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρου Καράογλου που μόλις στις 14 Ιουλίου δήλωνε ότι “με διακυβέρνηση Ν.Δ., την κυβερνητική πολιτική και τον πρωθυπουργό τον εκφράζει o υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη. Δεν χρειάζονται μεσάζοντες ούτε δομές αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, οι οποίες δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να λειτουργήσουν ως… φυτώρια ανερχόμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ”...

Κ. Νοτοπούλου: Ισχυρή δικαίωση

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε (πριν την αποκάλυψη του επίμαχου ΦΕΚ) “για ισχυρή δικαίωση του έργου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη” με αφορμή τη διατήρηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Διαμήνυσε δε (Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης) ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε θετική προσπάθεια, απέναντι στη στασιμότητα που στελέχη της Ν.Δ. έχουν βυθίσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη βόρεια Ελλάδα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL