Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Nature: Η ΝΔ να σεβαστεί τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην έρευνα

Εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην έρευνα κάνει ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά, ενώ μιλά με θερμά λόγια για τον Κώστα Φωτάκη

Τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της έρευνας αναγνωρίζονται από το Nature, ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο, το οποίο καλεί την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη να σεβαστεί τις πολιτικές έρευνας της πρώην κυβέρνησης.

Το Nature στο editorial του αναφέρεται στην αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης και την ανεξάρτητη εθνική υπηρεσία χρηματοδότησης, ενώ μιλά με θερμά λόγια για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, για τον οποίο, όπως σημειώνει, «μπορεί δικαιολογημένα να είναι περήφανος για τα όσα έχει επιτύχει στα 4,5 του χρόνια στην κυβέρνηση».

«Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την έρευνα σε επίπεδο ρεκόρ 1,13% του ΑΕΠ, τη δημιουργία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) στην Αθήνα, ενός ανεξάρτητου εθνικού οργανισμού για βασική έρευνα βάσει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας και τη δημιουργία φιλικών προς τη βιομηχανία ερευνητικών προγραμμάτων. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν στα βάθη μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης» τονίζει το Nature.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο