Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Υπερασπίζεται την επιλογή του στην ΕΥΠ, αλλά... - Το Μαξίμου αναφέρει προπτυχιακό σε Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και... μεταπτυχιακό, αλλά όχι πτυχίο * ΣΥΡΙΖΑ: "Επιλογή που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα" / Η κυβέρνηση δεν απαντά αν ο Π. Κοντολέων έχει πτυχίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπερασπίζεται την επιλογή του στην ΕΥΠ, αλλά... - Το Μαξίμου αναφέρει προπτυχιακό σε Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και... μεταπτυχιακό, αλλά όχι πτυχίο * ΣΥΡΙΖΑ: "Επιλογή που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα" / Η κυβέρνηση δεν απαντά αν ο Π. Κοντολέων έχει πτυχίο

Επιβεβαιώνει το Μαξίμου πως ο “εκλεκτός” του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέων δεν έχει εργαστεί σε άλλη εταιρεία ασφάλειας εκτός της G4S μετά την ετεροχρονισμένη ανακοίνωση των βιογραφικών των προσώπων “που στελεχώνουν το νέο επιτελείο εθνικής ασφάλειας της χώρας»! Επιπλέον, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αποφεύγει τις λεπτομέρειες για τους τίτλους σπουδών του κ. Κοντολέοντος.

"Ο διορισμός ενός πρώην στελέχους ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στην ηγεσία μιας υπηρεσίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας δεν προσφέρει την παραμικρή εγγύηση για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποιεί δε ότι «η επιλογή του πρωθυπουργού να διορίσει τον Π. Κοντολέοντα στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα σε μια σειρά από σοβαρούς κινδύνους» καλώντας τον κ. Μητσοτάκη “να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες εξηγήσεις και να αποσύρει τον κ. Κοντολέοντα από τη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ”. Η ασφάλεια και το κύρος της χώρας δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν έρμαιο των ανεύθυνων επιλογών του κ. Μητσοτάκη» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

"Αυτονοήτως" άριστος!

Παρ' όλα αυτά, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ισχυρίζεται ότι τα νέα πρόσωπα της ΕΥΠ, «αυτονοήτως», «διαθέτουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούν οι θέσεις τους». Το Μαξίμου περιορίζεται να σημειώσει ότι “το 1999 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση (Management) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2001 απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ίδιο Πανεπιστήμιο”.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρίνει την κυβέρνηση διότι δεν απαντά στο ερώτημα "σχετικά με το αν ο εκλεκτός του Κυρ. Μητσοτάκη κατέχει ή όχι πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στοιχείο αναγκαίο για τη συγκεκριμένη θέση".

Σύνδεσμος με το υπ. Άμυνας ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Ταυτόχρονα, στον απόηχο των επικρίσεων του Γιώργου Κατρούγκαλου περί “πρωτοφανούς προχειρότητας” να “συνίσταται θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας δεδομένου ότι δεν έχει θεσμοθετηθεί ούτε συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ούτε θέση ή προσόντα του Συμβούλου” κυβερνητικές πηγές επισήμαναν χθες γενικόλογα ότι “βασική προτεραιότητα είναι ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής ασφάλειας της χώρας. Γι’ αυτό και κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθεί η θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας”.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, αντιναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο, το Μαξίμου περιορίστηκε να προσθέσει ότι “ο νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας θα υποστηρίζει τον πρωθυπουργό και θα συνιστά τον σύνδεσμό του με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας”. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξηγήσει ότι “στο σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος, που ακόμη δεν έχει ψηφιστεί, προβλέπεται απλώς ότι στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού θα συσταθεί παρόμοιο γραφείο διοικητικής υποστήριξης ενός οργάνου που ακόμη δεν υπάρχει, εφόσον ο πρωθυπουργός από πουθενά δεν έχει νομοθετική εξουσιοδότηση για να το συστήσει”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL