Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Αποφάσισαν την άρση ασυλίας του Π. Πολάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφάσισαν την άρση ασυλίας του Π. Πολάκη

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Για το ενδεχόμενο καταγραφής της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρ. αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σε σύνολο 176 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 163 βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης και κατά, 13 βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25.

Για τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Σταμάτη Πουλή, σε σύνολο 176 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 162, βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, κατά 13 βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 και «παρών» ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Πολάκης έκανε λόγο για ξεκάθαρη πολιτική δίωξη γιατί ταλαιπώρησε το σύστημα με την αποκάλυψη των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να άρει την ασυλία του Παύλου Πολάκη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη για τις δύο υποθέσεις. Οι δύο δικογραφίες, τις οποίες είχαν διαβιβάσει οι εισαγγελικές αρχές στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, επιστρέφονται στην τακτική Δικαιοσύνη.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι «η όλη διαδικασία προειδοποιεί για τον κίνδυνο της ανακύκλωσης αντίστοιχων θεμάτων που είχαν αναδειχθεί την προηγούμενη περίοδο στο πλαίσιο μιας απαράδεκτης αντιπαράθεσης, η οποία συσκότιζε την ουσία των προβλημάτων, των ζητημάτων, γεγονός που σημαίνει τη συνέχιση ενός φαύλου κύκλου ο οποίος είχε έντονα τα στοιχεία του αποπροσανατολισμού του λαού μας».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ζήτησε να προχωρήσει η υπόθεση με βάση τον νόμο περί ευθύνης και εξέφρασε την άποψη ότι η βουλευτική ασυλία αίρεται όταν δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα στη μήνυση, στην υπόθεση, στη δικογραφία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι εδώ δεν πρόκειται για μια διένεξη για το πώς θα χωρίσουν τα χωράφια δύο γείτονες. Είναι καθαρά πολιτική αντιπαράθεση», προσέθεσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL