Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Κυβερνητική ασπίδα στον φιλοχουντικό Κωνσταντίνο Λούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητική ασπίδα στον φιλοχουντικό Κωνσταντίνο Λούλη

Ομπρέλα προστασίας στον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη για τις φιλοχουντικές αναφορές του υψώνει η κυβέρνηση καθώς ο Σπύρος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι “επί του θέματος έχει απαντήσει ο ίδιος ο κ. Λούλης και παραπέμπω στην απάντηση του”! Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας Τουρισμού είχε χαρακτηρίσει “ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας” τους ύμνους του για την “απριλιανή” δικτατορία που αποτυπώνονται στο βιβλίο του με τίτλο «η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα».

Χαράλαμπος Καρίμαλης: “Επιβεβλημένη η παραίτησή μου”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να αναφερθεί στην “επιβεβλημένη” παραίτηση που υπέβαλε, από τη θέση του προέδρου του ΕΟΤ, ο Χαράλαμπος Καρίμαλης.

“Αυτή τη στιγμή, έπειτα από πολιτική επιλογή της κυβέρνησής σας, υπάρχει στο υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της χούντας των Συνταγματαρχών” εξηγεί ο κ. Καρίμαλης που, φωτογραφίζοντας τους επαίνους του κ. Λούλη προς τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο, τονίζει ότι “τέτοιες απόψεις δεν συνάδουν ούτε με τις δημοκρατικές μου απόψεις και αξίες, ούτε με το πνεύμα της τουριστικής ανάπτυξης, που απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες, ούτε με τα ιδεώδη του ελληνικού τουρισμού, που δεν είναι άλλα από το φως, το χαμόγελο και τη φιλοξενία”.

Παράλληλα, αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ότι σκόπευε να παραμείνει στη θέση του (βρισκόταν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα) έως τον ορισμό νέου προέδρου, «όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της Ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων»...

Κ. Νοτοπούλου: “Τη χαμένη ευθιξία του πρωθυπουργού τη βρήκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ”

“Τη χαμένη ευθιξία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τη βρήκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο οποίος προς τιμήν του επέλεξε να παραιτηθεί παρά να αναγνωρίσει ως πολιτικό του προϊστάμενο έναν υβριστή της Δημοκρατίας” υπογραμμίζει η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου. Καλεί δε τον "πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από την ένοχη σιωπή τους και άρα την αποδοχή των απόψεων του γενικού γραμματέα Τουρισμού και υμνητή της χούντας Κωνσταντίνου Λούλη” ζητώντας “να αποπέμψουν τον εκλεκτό τους από μια θέση, η οποία είναι κρίσιμη για τον τουρισμό και την εξωστρέφεια της χώρας”.

Η Κ. Νοτοπούλου εκτιμά ότι “η τραγική επιλογή τους να βάλουν έναν θιασώτη της πιο σκοτεινής περιόδου της χώρας σε μια θέση που σχετίζεται με την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία, θα έχει δραματικές επιπτώσεις στον κινητήριο μοχλό της εθνικής μας οικονομίας, στον τουρισμό”.

Ο Κωνσταντίνος Λούλης στο βιβλίο του αναμασά την ακροδεξιά προπαγάνδα περί “σημαντικών επιτευγμάτων»,“μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης» και «δημιουργίας μιας ευρείας ευημερούσας μεσαίας τάξης» κατά τη διάρκεια της Επταετίας. Παράλληλα, δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον “πάμφτωχο και προδομένο από στενούς του συνεργάτες, εγκαταλειμμένο από τους ευεργετηθέντες και τιμωρημένο αμείλικτα από τους αντιπάλους του” Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαστική απόφαση!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στις “πολιτικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, που ψήφισε μόνη της και εσπευσμένα τον νέο Ποινικό Κώδικα” για τη δικαστική απόφαση αφορά τον Κορκονέα. “Ο νέος Π.Κ. άλλαξε τις περιστάσεις για το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που ανοίγει τον δρόμο για να αξιοποιηθεί ακόμη και από δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Επίσης, υπάρχει η αλλαγή της ανώτατης ποινής για τέτοια εγκλήματα εάν υπάρξει ελαφρυντικό” ισχυρίστηκε ο Στέλιος Πέτσας. Αναγνώρισε, δε, ότι ο νέος Π.Κ. κινείται προς την ορθή κατεύθυνση”, αλλά υποστήριξε ότι “υπάρχουν αστοχίες που εξετάζονται από την κυβέρνηση, οι οποίες και θα αλλάξουν για να μην υπάρξουν παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον».

Στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι “το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής και δεν νοείται λύση χωρίς αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων”. Ο Σπ. Πέτσας καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας την κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση και τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στα τριμερή σχήματα συνεργασίας.

Αιχμηρά μηνύματα “σαμαρικών” προς Μαξίμου 

Την αναγνώριση της κυβερνητικής περιόδου 2012-2014 αξιώνει -με το βλέμμα προς το Μέγαρο Μαξίμου- η “σαμαρική” πτέρυγα της Ν.Δ. λίγες εβδομάδες μετά το “άδειασμα” του Αντώνη Σαμαρά από τον πρωθυπουργό στο θέμα της θέσης του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν. Η ιστοσελίδα “antinews”, που απηχεί τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, στο χθεσινό κεντρικό άρθρο σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαγγέλλει σταδιακή μείωση φόρων, άμεσα και όλη την επόμενη τριετία. Και πολύ σωστά. Ουσιαστικά επαναφέρει τις μειώσεις φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών που είχε ήδη κάνει ο Σαμαράς (και ανέτρεψε ο Τσίπρας μετά) ή που είχε προγραμματίσει ο Σαμαράς (και ματαίωσε ο Τσίπρας αργότερα…).

Σε αυτό το πλαίσιο ισχυρίζεται ότι “η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε έδαφος «στρωμένο» και προσωπικό «ψημένο» -από την κυβέρνηση Σαμαρά πριν από πέντε χρόνια”- στέλνοντας ένα... βιτριολικό μήνυμα προς διάφορες πλευρές της κυβέρνησης και της Ν.Δ.: “Κάποιοι που τότε δεν στήριζαν -ενώ κάποιοι άλλοι ανοιχτά υπονόμευαν- καλό θα ήταν να ζητήσουν καμιά συγγνώμη. Εκεί θα δείξουν αν διαθέτουν... πολιτικό πολιτισμό! (Τρομάρα τους...)”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL