Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Παπανάτσιου: Η νέα κυβέρνηση προχωρά σε ένα μικρό φορολογικό λίφτινγκ

Eurokinissi

«Φέρατε ένα μίνι φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο βλέπουμε ρυθμίσεις των δικών μας διατάξεων με το δικό σας χρώμα», σημείωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας απευθυνόμενη στη ΝΔ ότι «ευχόμαστε να μην ξαναφέρετε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας»

«Για ρετουσάρισμα και ένα μικρό λίφτινγκ των ρυθμίσεων που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση» έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κλυβέρνησης κατά η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Μάλιστα, η ίδια κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την τροπολογία του κόμματός της που αφορά την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μικρών νησιών με κάτω από 1000 κατοίκους καθώς και μικρές επιχειρήσεις.

«Εμείς θεσπίσαμε το ακατάσχετο των λογαριασμών. Ευχόμαστε να μην ξαναφέρετε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας και να φορτωθούν οι πολίτες τις αμαρτίες σας. Η ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ ήταν δική μας διάταξη που, παρά τα όσα αντίθετα λέγατε, το κάναμε πράξη. Διασφαλίσαμε για το τρέχον έτος μείωση κατά 10% με έμφαση στις μικρές ακίνητες περιουσίες και σταδιακό περιορισμό για τις μεγαλύτερες ακίνητες περιουσίες», ανέφερε η κα Παπανάτσιου.

Παράλληλα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι μόνο για το τρέχον έτος, ενώ τόνισε ότι η ρύθμιση που φέρνει δείχνει και τη μεροληψία της στα ψηλά κλιμάκια.

«Εμείς συμφωνούμε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ για την ακίνητη περιουσία μέχρι 60.000 ευρώ. Η δική μας λογική ήταν να μειωθεί ο φόρος σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, η δική σας λογική είναι να περιορίσετε τη μείωση του φόρου στις μεγάλες περιουσίες», υποστήριξε.

Η ίδια πρόσθεσε δε, ότι «είμαστε ικανοποιημένοι γιατί κατανοείτε ότι η κατάσταση της οικονομίας που παραλάβατε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερή, είναι, όμως, ανησυχητικός ο τρόπος που επιλέγετε να την διαχειριστείτε και χωρίς να λέτε την αλήθεια για τον δημοσιονομικό χώρο που σας αφήσαμε. Φέρατε ένα μίνι φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο βλέπουμε ρυθμίσεις των δικών μας διατάξεων με το δικό σας χρώμα».

Ακόμα, η Κατερίνα Παπανάτσιου χαρακτήρισε, επίσης, «μικρά ρετουσαρίσματα τις τροποποιήσεις για τις 120 δόσεις», σημειώνοντας ότι είναι συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών τις οποίες παρέλαβε σε «ώριμο στάδιο η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Η γενναία ρύθμιση των 120 δόσεων, στην οποία προχωρήσαμε εμείς, αφορούσε πολίτες που είχαν πραγματική ανάγκη, ήταν χωρίς διακρίσεις και αντιμετώπιζε με φορολογική δικαιοσύνη το πρόβλημα. Η νέα κυβέρνηση προχωρά σε ένα μικρό φορολογικό λίφτινγκ, με διακριτή μεταχείριση, με βάση τις οφειλές και όχι βάση του κύκλου των εργασιών. Δεν λαμβάνει υπόψη κανένα εισοδηματικό κριτήριο και έτσι καταλήγει σε άνιση μεταχείριση σε βάρος αυτών που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η Κ.Παπανάτσιου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θα παραιτηθεί κάποιος;

Η δημόσια σουηδική τηλεόραση έδειχνε χθες στα απογευματινά της δελτία εικόνες από τα αεροδρόμια, όπου ταξιδιώτες έβλεπαν τις πτήσεις τους προς Ελλάδα να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται χωρίς να δίνεται νέα ώρα αναχώρησης. Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας κάλεσε χθες τους Σουηδούς πολίτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξανασκεφτούν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις