Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Γ. Ψυχογιός: Οι πραγματικοί σύμμαχοι της ΝΔ στο προσφυγικό είναι ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι και ο Κουρτς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Ψυχογιός: Οι πραγματικοί σύμμαχοι της ΝΔ στο προσφυγικό είναι ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι και ο Κουρτς

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να βρίσκεται μόνο στις πρώτες ημέρες της, παρ’ όλα αυτά έχει φροντίσει να δείξει ήδη δείγματα γραφής για τη μεταναστευτική πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει» σχολιάζει ο βουλευτής Κορινθίας και αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός.

«Πρώτα, με την κατάργηση του αυτοτελούς υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την υπαγωγή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έπειτα, με την ανάκληση του ΑΜΚΑ για την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες προσφύγων και μεταναστών, με την πλειονότητά τους να είναι γυναίκες και παιδιά.

Η πρόθεση της ΝΔ για μια πολιτική σκληρής αποτροπής και αποκελισμού, αποδείχθηκε και απ’ όσα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός ρητώς χαρακτήρισαν την προσφυγιά και τη μετανάστευση ως «μία από τις μεγαλύτερες απειλές» και ως«εθνικό πρόβλημα» αντίστοιχα».

«Γι’ αυτό και πίσω από τη στόχευση των αυστηρότερων ελέγχων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας κρύβονται επικίνδυνες πρακτικές, των οποίων μάρτυρες έχουμε υπάρξει και στο πρόσφατο παρελθόν. Επαναπροωθήσεις, ναυάγια τύπου Φαρμακονησίου, επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας τύπου «Ξένιου Δία» και επιστροφή του ασύλου στην Αστυνομία, που καταστρατηγούν στοιχειώδη δικαιώματα στην πράξη. Θα περίμενε κανείς από ανθρώπους που, κατά τα άλλα,δηλώνουν γνώστες της ευρωπαικούκαι διεθνούς πλαισίου, να σέβονται έστω τις βασικές αρχές από τις οποίες διέπεται.

Τέλος, η ΝΔ, δια του κ. Κουμουτσάκου, αθώωσε χθες και επίσημα την πολιτική των χωρών του Βίζεγκραντ στο προσφυγικό και το κλείσιμο των συνόρων τους το 2016, θεωρώντας την, μάλιστα, αναγκαίο επακόλουθο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας έτσι μια εντελώς ανιστόρητη αλλά και εξαιρετικά άδικη προσέγγιση για την υπερπροσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής κοινωνίας να αντιμετωπίσουν με νομιμότητα και ανθρωπιά το ζήτημα που, μάλιστα, έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης. Απέδειξε, έτσι για ακόμη μια φορά,ότι οι πραγματικοί σύμμαχοι της ΝΔ στην Ευρώπη είναι ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι και ο Κούρτς» καταλήγει ο Γ. Ψυχογιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL