Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Παρέμβαση Τσίπρα στον Ρέγκλινγκ για τα πλεονάσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση Τσίπρα στον Ρέγκλινγκ για τα πλεονάσματα

Τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας τη στήριξή του σε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια μείωσης του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, που βρέθηκε στην Αθήνα για το συνέδριο του "Economist", ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία, την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και τη διασφάλιση βιώσιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως θα στηρίξει οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε την πάγια θέση του πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει αυστηρά προσηλωμένη στους στόχους που έχουν συμφωνηθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Κλ. Ρέγκλινγκ: Φοροελαφρύνσεις μόνο με μείωση αφορολόγητου

Ωστόσο ο Κλ. Ρέγκλινγκ δεν έμεινε μόνο στο ζήτημα των πλεονασμάτων αλλά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποστήριξε ξανά, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αλ. Τσίπρα, πως δεν υπάρχει περιθώριο για φορολογικές ελαφρύνσεις εκτός αν υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Ήτοι, με μείωση του αφορολόγητου απο το 2020, η οποία καταργήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL