Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παρέμβαση Τσίπρα στον Ρέγκλινγκ για τα πλεονάσματα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη στήριξή του σε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια μείωσης του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%

Τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας τη στήριξή του σε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια μείωσης του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, που βρέθηκε στην Αθήνα για το συνέδριο του "Economist", ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία, την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και τη διασφάλιση βιώσιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως θα στηρίξει οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε την πάγια θέση του πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει αυστηρά προσηλωμένη στους στόχους που έχουν συμφωνηθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Κλ. Ρέγκλινγκ: Φοροελαφρύνσεις μόνο με μείωση αφορολόγητου

Ωστόσο ο Κλ. Ρέγκλινγκ δεν έμεινε μόνο στο ζήτημα των πλεονασμάτων αλλά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποστήριξε ξανά, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αλ. Τσίπρα, πως δεν υπάρχει περιθώριο για φορολογικές ελαφρύνσεις εκτός αν υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Ήτοι, με μείωση του αφορολόγητου απο το 2020, η οποία καταργήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις