Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Σαντορινιός: Σκοπός μας να αντιστοιχήσουμε τον πολιτικό και κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, με τον οργανωμένο (Video)

«Σκοπός μας είναι να αντιστοιχήσουμε τον πολιτικό και κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, με το οργανωμένο κόμμα» τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συσπείρωση σε όλες τις δυνάμεις της Προόδου, της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού, του Κέντρου, της Αριστεράς, της Κεντρό-Αριστεράς και σε όλους εκείνους που με καθαρότητα έχουν εναντιωθεί στις συντηρητικές πολιτικές, με στόχο την δημιουργία μιας μεγάλης πλατιάς παράταξης που θα συζητά με τους πολίτες ώστε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον της χώρας για την επόμενη μέρα».

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN tv υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στην κοινωνία».

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο ίδιος σημεώισε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να πει μισές αλήθειες για την ΔΕΗ με στόχο την απαξίωσή της, υλοποιώντας, από παραμονές των εκλογών κιόλας, κατά γράμμα, το σχέδιο της για ξεπούλημα της εταιρείας. Αποκρύπτουν την σημασία της ΔΕΗ και τις προσπάθειες που έχουν γίνει γιατί θέλουν να επαναφέρουν το σχέδιό τους για την Μικρή ΔΕΗ, πουλώντας τα υδροηλεκτρικά, αυτό το τμήμα δηλαδή που παράγει το μεγαλύτερο κέρδος». 

Παράλληλα, ο Ν.Σαντορινιός δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «δυσφημούν την χρηματιστηριακή της αξία και την απαξιώνουν συστηματικά με δηλώσεις όπως ότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για κολώνες, δια στόματος, του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού. Ας μας πουν τι άλλαξε μέσα σε δυο μήνες, τότε, όταν θέταμε σε λειτουργία τις μονάδες αφαλάτωσης σε Νίσυρο, Λειψούς, κα. και η ΔΕΗ είχε να βάλει κολώνες στο νησί». 

«Λένε ότι φταίει η ΔΕΗ που έχασαν την αξία τους οι λιγνιτικές μονάδες της, αλλά δεν λένε ότι αυτό το ενεργειακό μοντέλο είναι κοστοβόρο και ξεπερασμένο και για αυτό δεν βρίσκεται επενδυτής, αφού αν κάποιος τις πάρει θα καλεί να πληρώνει πρόστιμα για την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα. Και αποκρύπτουν το γεγονός ότι όλο το προηγούμενα διάστημα η ΔΕΗ έχει κάνει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην βελτίωση του μείγματος παραγωγής ενέργειας στη χώρα», σημείωσε ο βουτής Δωδεκανήσου. 

«Δεν αναφέρεται ότι την περίοδο 2010-2014, όταν το ΑΕΠ της χώρας έπεσε κατά 25%, η τότε διοίκηση της ΔΕΗ έφερε αυξήσεις στα τιμολόγια περίπου 40%, δημιουργώντας ασφυξία τους καταναλωτές. Από το 2015-2019 οι τιμές έμειναν ίδιες ενώ είχε προαναγγελθεί μείωση του ΦΠΑ ενέργεια από το 2020 και ακόμη ενισχύθηκαν τα κοινωνικά τιμολόγια ώστε να προστατευθούν τα χαμηλά στρώματα» τόνισε ο ίδιος.

Δείτε όλα τα σχόλια