Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Παπαδημούλη: Από τα σημαντικότερα καθήκοντα της Κομισιόν είναι να κλείσει το χάσμα Βορρά - Νότου (Video)

ΑΜΠΕ

«Δεν μας είπατε τίποτα για τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες διευρύνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, δεν μας είπατε τίποτα για τον προϋπολογισμό της Κομισιόν – Τι θα κάνετε για τη γιγαντιαία φοροδιαφυγή;»

Οι πολιτικές λιτότητας οι οποίες διευρύνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, καθώς και το χάσμα Βορρά και Νότου, βρέθηκε στο επίκεντρο του διαλόγου της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο πλαίσιο της ακρόασής της κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/ NGL).

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, παραδέχθηκε ότι «διαπιστώνουμε διαφορές κυρίως μεταξύ Βορρά και Νότου», για να συνεχίσει: «Ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα της θητείας της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ε/Κ είναι να κλείσει αυτό το χάσμα».

 

Κατά την απάντησή της στις ερωτήσεις του Δημ. Παπαδημούλη, έκανε λόγο για «επενδύσεις σωστά σταθμισμένες με αρκετή ελαστικότητα», για την ανάγκη «να διατηρήσουμε και την ανταγωνιστικότητα», αλλά και να συνδυαστεί με την «αλληλεγγύη».

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε νωρίτερα: «Δεν μας είπατε τίποτα για τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες διευρύνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες. Δεν μας είπατε τίποτα για τον προϋπολογισμό της Κομισιόν, όπου η πρότασή της είναι να περικοπεί. Το Ε/Κ ζητάει να αυξηθεί, να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια για τη συνοχή, να δοθούν περισσότερα κονδύλια για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τη νεολαία».

Μάλιστα, απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα στην υποψήφια για την Κομισιόν για «τον σεβασμό του κράτους δικαίου και των βασικών, θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», και την «αντιμετώπιση της γιγαντιαίας φοροδιαφυγής».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις