Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαδημούλης: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας ήρθαν για να μείνουν (Video)

«Στόχος μας να διορθώσουμε τα λάθη, για να επανέρθουμε ωριμότεροι στη διακυβέρνηση της χώρας»

«Το 31,5% δεν το λες και στρατηγική ήττα. Αντιθέτως, οι πάντες στην Ευρώπη, εχθροί και φίλοι, καταγράφουν το αποτέλεσμα που σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως άθλο» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως είπε μιλώντας στον Apha, o ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι από τα μεγαλύτερα προοδευτικά κόμματα στην Ευρώπη. Πέτυχε 3% περισσότερο από το ποσοστό με το οποίο ο Σάντσεθ πάει να γίνει πρωθυπουργός στην Ισπανία.

«Αυτή η ισχυρή εντολή από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι διπλή. Πρώτον να υπερασπίσουμε το πρόγραμμά μας και να είμαστε υποστηρικτικοί στην κυβέρνηση αν αποφασίσει να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν αποφασίσει να συνεχίσει τη δικιά μας προσπάθεια για έξοδο στις αγορές και για νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά.

Την ίδια ώρα θα είμαστε ασπίδα υπεράσπισης των συμφερόντων αυτών που μας ψήφισαν αν επιχειρηθεί το ξήλωμα των θετικών μέτρων, επανακομματικοποίηση του κράτους, πλιάτσικο, πράγματα που στο παρελθόν ζήσαμε από κυβέρνηση της ΝΔ» ανέφερε ο Δ. Παπαδημούλης.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι το αποτέλεσμα «βάζει φρένο σε ρεβανσιστικές κραυγές στελεχών της ΝΔ στην προεκλογική περίοδο. Πριν τις εκλογές ακούγαμε για ειδικά δικαστήρια, για κλείσιμο της ΕΡΤ. Χθες το βράδυ μετά τις εκλογές είδα όλα τα στελέχη της ΝΔ να είναι σε μία ήπια γραμμή. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ηττήθηκε συντριπτικά η γραμμή της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η δεύτερη εντολής μας είναι να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεγάλη ισχυρή λαϊκή παράταξη η οποία να είναι κόμμα και συμμαχία αγώνων, προτάσεων και διακυβέρνησης» τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε:

«Οι πάντες οφείλουν να αντιληφθούν ότι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας ήρθαν για να μείνουν. Στόχος μας να διορθώσουμε τα λάθη, για να επανέρθουμε ωριμότεροι στη διακυβέρνηση της χώρας».

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις