Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκτός Βουλής η Χ.Α.μετά από επτά χρόνια

Απαλλάχθηκε η δημοκρατία

Απαλλαγμένη από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής θα είναι η Βουλή μετά από επτά χρόνια. Έτσι η ελληνική Δικαιοσύνη θα μπορεί να αποδώσει τις ποινές που θέλει χωρίς να έχει απέναντί της κατηγορούμενους που θα προστατεύονται από βουλευτική ασυλία.

Φαίνεται πως κάτι περισσότερο ήξερε ο Νίκος Μιχαλολιάκος όταν στον Άλιμο έλεγε πως “ό,τι και να γίνει επτά ολόκληρα χρόνια (από το 2012 έως το 2019, οπότε ήταν στη Βουλή η Χρυσή Αυγή) τα εθνικιστικά λάβαρα ήταν ψηλά στον ουρανό της Ελλάδος”. Μάλιστα είχε κλείσει την ομιλία του απαγγέλλοντας στίχους από το ποίημα του Καβάφη «Απολείπειν ὁ θεὸς Ἀντώνιον» και κατέληξε με το «Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις”!

Η Χ.Α. ουσιαστικά βρισκόταν σε αποδρομή με τον κόσμο της να κατευθύνεται και προς την Ελληνική Λύση και προς τη Ν.Δ., ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Δεν πήρε σε καμία περιφέρεια διψήφιο ποσοστό (όταν το 2015 είχε σε δύο περιφέρειες), ενώ τώρα ποσοστό της τάξης του 5% (που ήταν το μεγαλύτερό της) έπιασε μόνο σε Κιλκίς και Χαλκιδική.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο