Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υποψήφια βουλευτής στη Α' Θεσσαλονίκης / Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Ναι, γυρίζει το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υποψήφια βουλευτής στη Α' Θεσσαλονίκης / Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Ναι, γυρίζει το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Βέβαιη ότι στις κάλπες που θα στηθούν την 7η Ιουλίου το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από αυτό που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να αναδειχθεί πρώτη δύναμη, είναι η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Όπως αναφέρει, αυτό που εισπράττει στις περιοδείες που πραγματοποιεί είναι ένας έντονος προβληματισμός του κόσμου από τις νεοφιλελεύθερες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ., κυρίως σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και τα εργασιακά. «Οι πολίτες οφείλουν να αντιληφθούν ότι στις 7 Ιουλίου αποφασίζουν για τη ζωή τους, για το αν θέλουν ένα κοινωνικό κράτος με δικαιοσύνη και ισότητα για όλους, αν θέλουν δίκαιη ανάπτυξη, αν θέλουν συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι ο καθένας μόνος στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας» τονίζει, ενώ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε το βλέμμα της στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε για την αναβάθμιση των υποδομών, την ποιότητα ζωής και τον γεωπολιτικό της ρόλο.

* Λίγα 24ωρα απομένουν για τις εκλογές. Από το κλίμα που εισπράττετε από τον κόσμο, εκτιμάτε ότι το βράδυ της 7ης Ιουλίου μπορεί «να γυρίσει» το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης;

Το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης φυσικά και γυρίζει. Σε λίγα 24ωρα οι πολίτες θα κληθούν στην εθνική κάλπη όχι για να επιλέξουν ευρωβουλευτές, αλλά ποιος και με ποιο πολιτικό σχέδιο θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. Οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να συγκρίνουν τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων, να δουν προσεκτικά σε ποιες κοινωνικές ομάδες απευθύνονται και να δώσουν εντολή σ' αυτόν που θεωρούν ότι θα βελτιώσει τη ζωή τους. Όσον αφορά το κλίμα που εισπράττω, πιστεύω ότι έχουν προβληματιστεί από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για τις ιδιωτικοποιήσεις στο ασφαλιστικό, καθώς και από τη στάση του απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα. Αλλά και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών η υποκριτική συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας και οι επιστολές Καραμανλή έχουν προβληματίσει τους πολίτες.

* Γιατί αυτές οι εκλογές είναι πιο κρίσιμες από τις προηγούμενες;

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι πιο κρίσιμες αφενός γιατί μια ενδεχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει πισωγύρισμα και αφετέρου γιατί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει τα θεμέλια που θα του επιτρέψουν να εφαρμόσει τη δημοκρατική, προοδευτική πολιτική του. Είναι κρίμα να θυσιαστούν όλα στο όνομα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, που με πλήρη δογματισμό παραμένει στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας. Είναι η ευκαιρία του ελληνικού λαού να επιλέξει τον δρόμο προς μια δικαιότερη φορολογία, προς την εργασιακή ευημερία, την ισότητα, την κοινωνική ασφάλεια.

* Το κεντρικό σύνθημα «Αποφασίζουμε για τη ζωή μας» σε τι αναφέρεται και ποιο είναι το διακύβευμα για τους πολίτες;

Θεωρώ ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το συγκεκριμένο σύνθημα. Οι πολίτες οφείλουν να αντιληφθούν ότι στις 7 Ιουλίου αποφασίζουν για τη ζωή τους, για το αν θέλουν ένα κοινωνικό κράτος με δικαιοσύνη και ισότητα για όλους, αν θέλουν δίκαιη ανάπτυξη, αν θέλουν συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι ο καθένας μόνος στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας. Αν οι πολίτες συναισθανθούν τι σηματοδοτεί και ποιο είναι το βαθύτερο νόημα του συνθήματος, θα πράξουν αναλόγως προκειμένου να μην επιτρέψουν να εφαρμόσει το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της.

* Πείτε μας έναν βασικό λόγο για τον οποίο οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ο βασικός λόγος είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε το βλέμμα προς τη Θεσσαλονίκη, εργάστηκε για την πόλη, την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει στο περιθώριο. Το μετρό, η απόδοση των στρατοπέδων στους πολίτες, οι επενδύσεις στο λιμάνι και οι πρωτοβουλίες να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ισχυρό διαμετακομιστικό κόμβο αποτελούν ένα δείγμα μόνο. Να σημειώσω και τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η πόλη μας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, την κατασκευή του αγωγού TAP, που μετατρέπει σε ενεργειακό κόμβο τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την έναρξη κατασκευής του κάθετου αγωγού φυσικού αερίου IGB.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL