Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Β. Βασιλικός: Η διαφορά αριστεράς – δεξιάς είναι η κοινωνική ευαισθησία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Βασιλικός: Η διαφορά αριστεράς – δεξιάς είναι η κοινωνική ευαισθησία (Video)

«Δέχτηκα αμέσως την πρόταση, με άγγιξε πολύ. Ήταν τιμητικό, ένιωσα σα να παίρνω ένα λογοτεχνικό βιβλίο» δήλωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Βασιλικός για την υποψηφιότητά του.https://www.youtube.com/embed/Ltu675ZFxx4

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1, η πρώτη γνωριμία που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν το Μάιο, στη συνάντηση που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο Gazarte. «Στην Αίγλη του Ζαππείου μιλήσαμε για την πόλη που μεγάλωσα, την Καβάλα και έμαθα με χαρά ότι ο κ. Τσίπρας γεννήθηκε δίπλα, στην Ελευθερούπολη. Είχαμε κάτι κοινό» σημείωσε ο Β. Βασιλικός.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ουδέποτε ήταν γραμμένος σε κάποιο κόμμα, ωστόσο ανέφερε ότι μέσα από τα βιβλία του ασχολήθηκα πάρα πολύ με την ελληνική κοινωνία. «Από τη δολοφονία Λαμπράκη και την υπόθεση Κοσκωτά, έως το νερό Καματερού. Πρόκειται για μεγάλα γεγονότα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα που με αυτά ήθελα να κάνω μία τεράστια τοιχογραφία που να αποτυπώνουν την εποχή στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Β. Βασιλικός εκτίμησε ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα υπάρξει ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα των ψηφοφόρων, οι βουλευτικές εκλογές είναι κάτι το διαφορετικό. Αλλιώς λειτουργεί ο πολίτης όταν ξέρει ότι ψηφίζει για την περιοχή του» τόνισε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας τα κατάφερε, βγήκαμε στην επιφάνεια» σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταφέρει την ανατροπή, στις δύσκολες, όπως τις χαρακτήρισε, εκλογές.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τρομακτικό το γεγονός ότι σύσσωμα τα ΜΜΕ, εκτός από 1-2 εφημερίδες και την ΕΡΤ, δεν είπαν καλό λόγο για την τετραετία της κυβέρνησης.

«Έλεγαν για παρένθεση, ευτυχώς ήταν 4,5 ολόκληρα χρόνια μέσα στα οποία έγιναν πάρα πολλά πράγματα. Η διαφορά δεξιάς και αριστεράς είναι μόνο μία, είναι η κοινωνική ευαισθησία. Έχεις άλλη αντιμετώπιση των ανώνυμων ανθρώπων που είναι πάρα πολλοί. Δεν τους δίνει σημασία μία δεξιά παράταξη. Έχουμε πικρή εμπειρία από αυτές τις κυβερνήσεις» τόνισε ο Β. Βασιλικός.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL