Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Φωτίου: Κάναμε ψηφιακό κράτος και θεσπίσαμε θεσμούς διαφάνειας (Video)

«Σήμερα ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ότι είναι καινούργιος, ότι βγήκε από το κουτί ενώ ήταν υπουργός της κυβέρνησης που κρίθηκε το 2015»

Έχουμε κάνει ένα ψηφιακό κράτος που είναι κατά των πελατειακών σχέσεων και της διαφθοράς στην πρόνοια δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου

«Το κράτος δεν ιδρύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2015, υπήρχε 40 χρόνια. Φτιάξαμε 242 ψηφιακά κέντρα κοινότητας. Όταν ήρθαμε το 2015 δεν είχαν διασυνδεθεί οι βάσεις δεδομένων του κράτους. Εξοπλίσαμε το κράτος με θεσμούς διαφθοράς» τόνισε μιλώντας στο Open Beyond.

Όπως είπε η Θ. Φωτίου, δεν υπήρχε ούτε μία εγγραφή των ιδρυμάτων αλλά και των παιδιών που βρίσκονται σε αυτά. «Τώρα το ανακαλύψαμε που κάναμε ηλεκτρονική εγγραφή. Ήταν ένα κράτος πρόνοιας με χιλιάδες ιδρύματα με τεράστιες περιουσίες που έκαναν ό,τι ήθελαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η Θεανώ Φωτίου έκανε αναφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας, με τους πολίτες να έχουν πλέον τη δυνατότητα με έναν ψηφιακό τρόπο, μέσω taxis, να ρυθμίζουν τα δάνεια και τις οφειλές, έχοντας ως σύμμαχο το κράτος το οποίο συμβάλει οικονομικά. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η προστασία πρώτης κατοικίας όπως πρώτη φορά γίνεται το επίδομα ενοικίου. 700.000 συμπολίτες παίρνουν για πρώτη φορά επίδομα ενοικίου» τόνισε και διευκρίνισε ότι αφορά τα μεσαία στρώματα και όχι τους πολίτες σε ακραία φτώχεια.

«Δεν υπάρχει διαφορά Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ»

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας σχολίασε με καυστικό τρόπο τη ρητορική της Ν.Δ. που εμφανίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως νέο και άφθαρτο πρόσωπο. «Είναι πολύ αστείο γιατί ο Μητσοτάκης ήταν υπουργός της κυβέρνησης που κρίθηκε το 2015. Σήμερα εμφανίζεται ότι είναι καινούργιος, ότι βγήκε από το κουτί» δήλωσε με νόημα.

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά, η οποία, όπως είπε η Θ. Φωτίου, έχει τον ίδιο ακριβώς λόγο με τη Ν.Δ.. «Η κ. Γεννηματά τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι δεν έχει σχέση με μία πιθανή συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.. Ανοίξτε τα πρακτικά της Βουλής και δείτε τα βίντεο. Έχει μία κεραία διαφοράς από τη Ν.Δ.; Ούτε μία, έχουν τον ίδιο λόγο» επισήμανε η Φ. Φωτίου.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο