Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πολυγύρου εγκαινίασε ο Παύλος Πολάκης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πολυγύρου εγκαινίασε ο Παύλος Πολάκης (Video)

“To 1/4 του δημόσιου χρέους της χώρας δηλ περίπου 85 δις ευρώ οφείλεται σε υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, υπηρεσιών, μελετών, κατασκευών, προμηθειών στο χώρο της υγείας” υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά τα εγκαίνια της ΜΕΘ Πολυγύρου.https://www.youtube.com/embed/WSDXreeVbFQ

“Παλέψαμε σκληρά για πάνω από 2.5 χρόνια για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της κλοπής του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας από τις υπερτιμολογήσεις υλικών, φαρμάκων υπηρεσιών τα 20 χρόνια από το 1990 – 2014” πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για το σκάνδαλο Novartis απάντησε ότι “η άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου είναι μόνο η αρχή” και έκανε έκκληση στην Δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της για την διαλεύκανση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Συντάκτης: avgi.gr

Παύλος Πολάκης: Σήμερα εγκαινιάσαμε τη λειτουργία για πρώτη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από σήμερα μπαίνουν σε λειτουργία 2 κρεβάτια ΜΕΘ και σταδιακά μέσα από τη λειτουργία της θα φτάσει τα 6. Η νέα ΜΕΘ, που για πρώτη φορά αποκτά η Χαλκιδική, ενόψει και της τουριστικής σεζόν θα αναβαθμίσει άμεσα το επίπεδο ιατρικής κάλυψης και περίθαλψης του νομού και συνολικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα θα "ανακουφίσει" τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης.

Έτσι σήμερα, πραγματοποιήσαμε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, αξιοποιώντας ιατρικό εξοπλισμό που είχε αγοραστεί το 2013 και είχε μείνει ανεκμετάλλευτο στις "κούτες". Mε 4 πλέον γιατρούς και 12 νοσηλευτές/τριες η ΜΕΘ είναι έτοιμη για την κάλυψη των άμεσων βαρέων περιστατικών της περιοχής.

Συγχαρητήρια αξίζουν στη Διοικήτρια του νοσοκομείου, στον διευθυντή της ΜΕΘ και όλο το προσωπικό της μονάδας, καθώς πρόκειται για την πιο δύσκολη μονάδα εντός ενός νοσοκομείου. Με τα 2 αυτά άλλωστε κρεβάτια ΜΕΘ στη Χαλκιδική, φτάνουμε τις 574 λειτουργούσες κλίνες σε όλη τη χώρα από τις 438 που παραλάβαμε το 2015.

Στον χαιρετισμό μου στα εγκαίνια σήμερα, αναφέρθηκα αρχικά με στοιχεία και αριθμούς στο σύνολο του έργου του Υπουργείου Υγείας τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το έργο μας, αποτέλεσε τη συνθήκη για να σταματήσει η περιδίνηση του συστήματος δημόσιας Υγείας και να ζούμε σήμερα μια συνολική αναβάθμιση ιατρικών υποδομών και εξοπλισμού και μια γενναία επαναστελέχωση του συστήματος με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Αναφέρθηκα επίσης συνοπτικά στα μεγάλα σκάνδαλα που αποκαλύψαμε στον χώρο της Υγείας, αλλά και στο επίκαιρο θέμα της NOVARTIS. Εξήγησα ότι εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και ότι προσδοκούμε να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της, ούτως ώστε να πληρώσουν όλοι αυτοί που την περίοδο της μνημονικής καταστροφής έγιναν πλούσιοι σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που υπέστη σημαντικές περικοπές στα εισοδήματά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL