Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εξοικονόμηση 29,6 εκατ. ευρώ από την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας: «Πιστοί στο δόγμα της εξοικονόμησης δημόσιων πόρων, έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα για την προμήθεια φαρμάκων»

Την προμήθεια «φαρμάκων» συνολικού ποσού 54,6 εκατ. ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, έναντι της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 84,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για επιτυχή διαπραγμάτευση προς όφελος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η εξοικονόμηση που επετεύχθη σε σχέση με την προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 29.666.741, 25 ευρώ!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, «πιστοί στο δόγμα της εξοικονόμησης δημόσιων πόρων, πάντα μέσω διαπραγμάτευσης και εξάλειψης της διαφθοράς και ποτέ εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων ή της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχουμε τη χαρά σήμερα να ανακοινώνουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα για την προμήθεια φαρμάκων μεταξύ της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.) και πέντε (5) φαρμακευτικών εταιριών».

Αντικείμενο των παραπάνω Συμφωνιών–Πλαίσιο είναι η προμήθεια φαρμάκων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και τους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας φορείς. Η διάρκειά τους ορίζεται σε δύο (2) έτη από την υπογραφή της, ενώ η Ε.Κ.Α.Π.Υ διατηρεί δικαίωμα μονομερούς παράτασης της ισχύος τους για ένα (1) ακόμη έτος.

Βάσει των Συμφωνιών, πρόκειται σύντομα να συναφθούν εκτελεστικές συμβάσεις μεταξύ των φορέων προορισμού της Συμφωνίας (Δομών του δημόσιου συστήματος Υγείας) και των αντισυμβαλλόμενων φαρμακευτικών εταιριών, ενώ το επόμενο διάστημα έπεται και συνέχεια ενημέρωσης με περισσότερα ευχάριστα νέα στον τομέα αυτό.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο