Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Α. Ξανθός: Σε συνεννόηση με τα υπουργεία για να δοθεί λύση με τα εγκαταλειμμένα παιδιά στα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α. Ξανθός: Σε συνεννόηση με τα υπουργεία για να δοθεί λύση με τα εγκαταλειμμένα παιδιά στα νοσοκομεία

Σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου, βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση με τα παιδιά που φιλοξενούνται κατόπιν εισαγγελικής εντολής, στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία», και «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός -ο οποίος σήμερα έχει συνάντηση για το θέμα με τη διοίκηση του «Αγία Σοφία» και εκπροσώπους των εργαζομένων- «θα προσπαθήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα να πάμε σε ένα χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποκλιμάκωσης αυτής της δυσκολίας, είτε αυξάνοντας τη χωρητικότητα υπαρχουσών δομών είτε διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση και τη δημιουργία νέων συμπληρωματικών δομών αξιοποιώντας ενδεχομένως ευρωπαϊκούς πόρους κ.ά.».

Επίσης, «υπάρχει επικοινωνία και με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο είναι υποστηρικτικό και σε κάθε περίπτωση και οι εισαγγελείς Ανηλίκων αυτό που ζητούν -και νομίζω ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν σε αυτό- είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο ασφαλούς φροντίδας αυτών των παιδιών».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι «υπάρχει έλλειμμα αντίστοιχων δομών κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής πρόνοιας και αυτό το πράγμα ουσιαστικά υποκαθιστά σήμερα η φιλοξενία τους στα Νοσοκομεία Παίδων». Σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο δημιουργεί παρενέργειες στη λειτουργία του νοσοκομείου. Είναι σαφές ότι αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη ευρύτερης κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας και όχι νοσοκομειακής περίθαλψης. Η παραμονή τους στο νοσοκομείο μετά την αρχική φάση της γνωμάτευσης για την υγεία τους, τη σωματική και την ψυχική, δεν έχει πραγματικά κανένα νόημα και αντιλαμβανόμαστε την πίεση που υπάρχει στην εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων και την πίεση που ασκείται στο προσωπικό το οποίο διαχειρίζεται παιδιά τα οποία μάλιστα έχουν ιδιαιτερότητες και προέρχονται είτε από δομές είτε περιβάλλονται αρκετά προβληματικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL