Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Π. Πολάκης: Αμετάκλητη απόφαση να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Πολάκης: Αμετάκλητη απόφαση να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά»

«Στο εν λόγω δικαστήριο, ζήτησα δια της πληρεξουσίου δικηγόρου μου να αναβληθεί η δίκη λόγω αποδεδειγμένων ταυτόχρονων υποχρεώσεων στο Κοινοβούλιο που απαιτούσαν την παρουσία μου. Παρόλα αυτά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και δικάστηκα ερήμην. Προφανώς και με αίτημά μου, η υπόθεση αυτή θα ξανακριθεί παρουσία μου και σε ανώτερο βαθμό (Εφετείο)» απαντά  ο Παύλος Πολάκης.

Να μην περιμένουν καμία διορθωτική δημοσίευση δηλώνει τέλος ο αν. υπουργός η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Εφετείο και κλείνοντας προσθέτει:  «Αυτού του είδους ο «συνδικαλισμός» και τα ενεργούμενά του αποτελούν πια παρελθόν, ή καλύτερα «σκουπίδια της ιστορίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη όπως αναρτήθηκε πριν λίγο στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης (τυχαίο άραγε σ’ αυτή τη συγκυρία;) της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που συνεδρίασε υπό την Πρόεδρο Πρωτοδικών Μαλαματή Πετκανά για να δικάσει την αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της Μ. Γιαννακού κατά του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και η οποία υποχρεώνει τον Υπουργό σε «χρηματική ικανοποιηση» 25.000 € για την «ηθική βλάβη» που υπέστησαν οι ενάγοντες, αλλά και επανορθωτική ανάρτηση στο ηλεκτρονικό μέσο (facebook) στο οποίο αυτή διατελέστηκε, πηγές από το Γραφείο του Αν. Υπουργού διευκρινίζουν τα παρακάτω:

• Καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη «επιτυχία», κανενός εντεταλμένου (αντι)πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά» που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε.
• Στο εν λόγω δικαστήριο, ζήτησα δια της πληρεξουσίου δικηγόρου μου να αναβληθεί η δίκη λόγω αποδεδειγμένων ταυτόχρονων υποχρεώσεων στο Κοινοβούλιο που απαιτούσαν την παρουσία μου. Παρόλα αυτά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και δικάστηκα ερήμην. Προφανώς και με αίτημά μου, η υπόθεση αυτή θα ξανακριθεί παρουσία μου και σε ανώτερο βαθμό (Εφετείο).
• Καμία περίληψη δικαστικής απόφασης ή διορθωτική δημοσίευση του Αν. Υπουργού Υγείας στα social media, να μην αναμένουν να δουν οι «θιγμένοι ενάγοντες» της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο επειδή είχαν το θράσος να επικαλεστούν στοιχεία από την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας την περίοδο 2012-2014 που κυβερνούσαν οι πολιτικοί τους φίλοι και να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του 2016 δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί τίποτα δεν μπορεί να «επανορθώσει» την λαϊκή πεποίθηση ότι αυτού του είδους ο «συνδικαλισμός» και τα ενεργούμενά του αποτελούν πια παρελθόν, ή καλύτερα «σκουπίδια της ιστορίας».

Το Γραφείο Τύπου
Του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL