Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Ανατολική Θεσσαλονίκη / Σε λειτουργία πέντε νέες ΤΟΜΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανατολική Θεσσαλονίκη / Σε λειτουργία πέντε νέες ΤΟΜΥ

Θεσσαλονίκη: Πέντε νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα έχει συνολικά δέκα τέτοιες δομές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στρατής Πλωμαρίτης, ήδη μέσα στον Ιούνιο ξεκίνησαν να λειτουργούν σταδιακά η 1η ΤΟΜΥ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στην Άνω Τούμπα (στο κτήριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Τούμπας), η 2η ΤΟΜΥ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 62 (στο κτήριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου), η 3η ΤΟΜΥ στην οδό Δελφών 124 και η 4η και η 5η ΤΟΜΥ, που εδρεύουν στο ίδιο σημείο, στην οδό Πλαταιών 26 στη Χαριλάου και λειτουργούν η μία το πρωί και η άλλη το απόγευμα.

"Από τις αρχές του μήνα λειτούργησαν πέντε ΤΟΜΥ στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιπες τρεις λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να λειτουργήσουν σε πρωινή βάρδια γιατί δεν μπορέσαμε να βρούμε χώρους να τις στεγάσουμε έξω από τις δομές αυτές, οι οποίες λειτουργούν τις πρωινές ώρες. Δυστυχώς, κάναμε τρεις φορές πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και δεν βρήκαμε ανταπόκριση, γι' αυτό τις στεγάσαμε στις υπάρχουσες δομές με αυτό το αδύνατο σημείο, που είναι μόνο η απογευματινή τους λειτουργία" εξηγεί ο Στρατής Πλωμαρίτης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προβλέπεται η λειτουργία συνολικά 10 ΤΟΜΥ στην ανατολική Θεσσαλονίκη και ήδη έχει βγει νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των άλλων πέντε που εκκρεμούν, ενώ στα διοικητικά όρια της 4ης ΥΠΕ σχεδιάζεται να λειτουργήσουν 33 ΤΟΜΥ. Σήμερα λειτουργούν συνολικά 11, εκ των οποίων οι 5 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Κομοτηνή και από μία στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, στο Κιλκίς και την Ξάνθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL