Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκκρεμεί η λογοδοσία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το πάρτι διαφθοράς στην Υγεία

eurokinissi

«Ο χώρος της δημόσιας υγείας αποτελούσε ένα πεδίο διασπάθισης δημόσιου χρήματος με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των κάθε λογής πελατειακών σχέσεων που είχαν αναπτύξει τα δύο κόμματα»

«Οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησε, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην υγεία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχετικά με τους ισολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι αποκαλυπτικές για το πάρτι διαπλοκής και διαφθοράς που είχε στηθεί στον χώρο της υγείας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με την κατάθεσή του, το έλλειμμα που παρουσιάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, για την περίοδο από το 2007 ως το 2014, ανέρχεται στο ποσό των 227,9 εκατομμυρίων ευρώ! Επιπλέον, ο Π. Πολάκης κατήγγειλε ότι το 2011 απεγκαταστάθηκε το λογισμικό πρόγραμμα στο οποίο συγκεντρώνονταν τα λογιστικά στοιχεία του οργανισμού, και μέχρι το 2014 ο οργανισμός έπαψε να τηρεί λογιστικά βιβλία!

«Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο χώρος της δημόσιας υγείας αποτελούσε ένα πεδίο διασπάθισης δημόσιου χρήματος με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των κάθε λογής πελατειακών σχέσεων που είχαν αναπτύξει τα δύο αυτά κόμματα. Η ζημία που προκάλεσαν οι πρακτικές αυτές στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού.

Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε με αποφασιστικότητα στο ξήλωμα όλου αυτού του κυκλώματος που υπονόμευε το αγαθό της δημόσιας υγείας. Αυτό που εκκρεμεί είναι η λογοδοσία από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για όλες αυτές τις αθλιότητες» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις