Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αν.Ξανθός: Συγκρότηση φορέα για την χάραξη εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο

Eurokinissi

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε την αναγκαιότητα συγκρότησης μητρώων, ώστε να υπάρχει «στοχευμένη κάλυψη των αναγκών των πολιτών»

Την συγκρότηση ενός φορέα για την χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χ. Θεοχάρη. Ο Αν. Ξανθός επισήμανε ότι υπάρχουν «σοβαρά θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» αναφερόμενος κυρίως στην έλλειψη θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Ο Αν. Ξανθός αναγνώρισε την σημασία του εθνικού αρχείου νεοπλασιών, υπογράμμισε όμως την αναγκαιότητα συγκρότησης μητρώων, ώστε να υπάρχει «στοχευμένη κάλυψη των αναγκών των πολιτών». Ο Αν. Ξανθός σημείωσε ακόμα τις ενέργειες της κυβέρνησης ώστε να υποδιπλασιαστεί ο χρόνος αναμονής για τα εξειδικευμένα μηχανήματα.

Ο Αν. Ξανθός τόνισε ακόμα τις προσπάθειες της κυβέρνησης ώστε να σταματήσουν οι εκβιασμοί εταιρειών για απόσυρση φαρμάκων, όπως στην περίπτωση φαρμάκου της Roche, αλλά και την «αναβαθμισμένη διαπραγμάτευση προσιτών τιμών» για τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο