Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» αποκτά ένα σύγχρονο σύστημα χορήγησης φαρμάκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» αποκτά ένα σύγχρονο σύστημα χορήγησης φαρμάκων

Φωτογραφία αρχείου

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη στις 12.00 το εκσυγχρονισμένο φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», που διαθέτει πλέον ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματοποιημένου ελέγχου των φαρμάκων.

«Η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τη διευθύντρια του φαρμακείου και την υποστήριξη του Πληροφορικού μας τμήματος, σε μία δύσκολη περίοδο κατόρθωσε, - σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως αυτός της υγείας και του φαρμάκου – να υλοποιήσει την ανακατασκευή και τον εκσυχρονισμό του φαρμακείου του νοσοκομείου με την ταυτόχρονη πιστοποίηση/αδειοδότηση καθώς και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικά παρεχόμενων υπηρεσιών του (scanners, barcode)» αναφέρει η διοίκηση.

Έτσι το φαρμακείο του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» αποτελεί το πρώτο φαρμακείο στο ΕΣΥ που υιοθετεί σύγχρονες τεχνολογίες Πληροφορικής για τον αυτοματοποιημένο έλεγχο των χορηγούμενων φαρμάκων, των αποθεμάτων, των εκτελούμενων συνταγών καθώς και την επιτήρηση της πορείας των φαρμάκων από το ράφι μέχρι τον ασθενή.

Συγκεκριμένα, τα φάρμακα που διατίθενται στους νοσηλευόμενους και παρέχονται στους  εξωτερικούς ασθενείς ελέγχονται με οπτικούς ανιχνευτές και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επιτυγχάνοντας πλήρη έλεγχο και διαφάνεια στη διαχείριση και ασφάλεια για τον ασθενή αλλά και τον περιορισμό του κόστους, διατηρώντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL