Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τέλος οι εργολάβοι στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Χανίων

Εξοικονόμηση 150.000 ευρώ τον χρόνο στην Κομοτηνή, με αύξηση μάλιστα των μισθών των εργαζομένων

Τέλος και στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής οι εργολάβοι από την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως μάλιστα τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης, το οικονομικό όφελος για το νοσοκομείο είναι σημαντικό, αλλά και για τους εργαζόμενους. Όπως σημείωσε, 150.000 ευρώ τον χρόνο θα είναι η εξοικονόμηση, αλλά οι μισθοί των εργαζομένων, από τα 500 ευρώ που έπαιρναν από τους εργολάβους, θα φτάσουν στα 740 ευρώ. Μάλιστα, όταν είχε αναλάβει η σημερινή διοίκηση, το εργολαβικό κόστος ήταν στα 63.000 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 720.000 ευρώ τον χρόνο για 29 εργαζόμενους, μετά από διαπραγμάτευση έπεσε στις 47.000 ευρώ τον μήνα και από την περασμένη εβδομάδα η συνολική εξοικονόμηση, αλλά με αύξηση μισθών και αύξηση εργαζομένων, θα είναι σημαντική. Γιατί στις συμβάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι καθαρίστριες και οι φύλακες και οι τραπεζοκόμοι, σύνολο 38 άτομα.

13 προσλήψεις στα Χανιά

Στην πρόσληψη 13 εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας προχώρησε το Γ.Ν. Χανίων για τις ανάγκες τον τομέα της σίτισης, οι οποίες έως σήμερα καλύπτονταν από ιδιωτική εργολαβική εταιρεία.

Οι προσλήψεις έγιναν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και οι προσληφθέντες λαμβάνουν αυτό το διάστημα την απαιτούμενη από τον ΕΦΕΤ εκπαίδευση ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της εργασίας τους. Η απασχόληση των 12 τραπεζοκόμων και του πλύντη στο Γ.Ν. Χανίων θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις