Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Σε πλήρη λειτουργία ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού ως το Μάρτιο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε πλήρη λειτουργία ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού ως το Μάρτιο (Video)

Μετά την αλλαγή στα γυαλιά οράσεως τα οποία πλέον θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του να προμηθεύονται χωρίς προπληρωμή, αλλάζει και το σύστημα των ιατρικών επισκέψεων στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Όλη η διαδικασία για τα γυαλιά οράσεως θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα υπάρχει άμεση διεκπεραίωση. «Σήμερα έχουμε την πρόσκληση και σε 20 μέρες θα έχουμε τους συμβεβλημένους παρόχους οπότε και θα ισχύει το νέο καθεστώς». Στη συνέχεια θα γίνεται σε κύκλους δύο μηνών, ώστε να συμπεριληφθούν και άλλοι πάροχοι. Τα οφέλη είναι η μη προπληρωμή του ποσού και η απλοποίηση της διαδικασίας.

Σήμερα βγαίνει η πρόσκληση για τους οικογενειακούς γιατρούς και αλλάζει το πλαίσιο συνεργασίας των γιατρών με τον οργανισμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήριος Μπερσίμης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχουμε μια νέα σύμβαση όπου θα έχουμε την έννοια του οικογενειακού γιατρού, παθολόγοι για τους ενήλικες και παιδίατροι για τα παιδιά ώστε κάθε ένας να έχει το δικό του γιατρό. Στόχος είναι ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ως την 1η Μαρτίου» τόνισε ο κ. Μπερσίμης.

Αναφορικά με τον τρόπο πληρωμής των γιατρών ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ότι «η αμοιβή του γιατρού δεν έχει να κάνει πια με την επίσκεψη τόσο στον οικογενειακό όσο και στον ειδικό γιατρό αργότερα, αλλά με τον αριθμό των ανθρώπων».

Ο καθένας μας, όπως είπε, θα πρέπει να επιλέξει τον οικογενειακό του γιατρό ο οποίος θα επικαιροποιεί το φάκελο του ασθενή, με όλες τις καταγραφές, τις εξετάσεις ώστε να υπάρχει πλήρη εικόνα για τον κάθε ασθενή. Η αμοιβή του γιατρού θα είναι κάτι παραπάνω από 1600 ευρώ σε μηνιαία. (Σήμερα στις 200 επισκέψεις που δεν έφταναν όλοι ήταν στις 2.000). Ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει τίποτα στο συμβεβλημένο γιατρό τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Κατ. Μπρέγιαννη

Ο ΕΟΠΥΥ βάζει τα γυαλιά στη γραφειοκρατία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL