Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Δύο νέα νοσοκομεία και ενίσχυση των διακομιδών σε ολόκληρη τη χώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο νέα νοσοκομεία και ενίσχυση των διακομιδών σε ολόκληρη τη χώρα

Τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας στη χώρα υλοποιεί το επόμενο διάστημα η Αριστοτέλους με την καθοριστική συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που προχωρά σε νέα γενναία δωρεά που υπερβαίνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Διανύουμε μια «περίοδο επούλωσης πληγών», που επιτάσσει «να αναζητήσουμε συνέργειες, με σοβαρό σχεδιασμό, μεθοδικότητα και συνέπεια στην υλοποίηση» τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στον φιλόξενο χώρο του ΙΣΝ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κοινωνία ωφελείται όταν δουλεύουν μαζί «το μυαλό και η καρδιά», καθώς «πέρα από τα χρήματα, χρειάζεται και η σκληρή δουλειά». Για μια «συνέργεια για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που επισήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο «οι δωρεές από εκπροσώπους της αστικής τάξης» βοηθούν ιδιαιτέρως.

Νέα νοσοκομεία και ενίσχυση διακομιδών

Σε συνέχεια συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΝ, η Αριστοτέλους υπέδειξε στο ίδρυμα τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της Υγείας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Οι κυρίως δράσεις αναμένεται να πλαισιωθούν από επιπλέον έργα αναβάθμισης υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών σε νοσοκομεία της χώρας και προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και από δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης, πάντοτε στον τομέα της Υγείας, κατόπιν περαιτέρω συνεννόησης με το αρμόδιο υπουργείο. Ειδικότερα, οι κεντρικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την ανέγερση και τον εξοπλισμό νέου κτηρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενός από τα παλαιότερα νοσοκομεία της χώρας, με εξίσου παλιές εγκαταστάσεις. Επίσης την ανέγερση και εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι η δημιουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα της ευρύτερης περιοχής που δεν ικανοποιούταν επί σειρά δεκαετιών και θα αποτελέσει κόμβο εξυπηρέτησης και νοσηλείας για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ανακατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του κτηρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως έδρα της πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής, αλλά και η ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη της επικράτειας. Η ενίσχυση στοχεύει κατ' αρχάς στην αγορά δύο νέων ελικοπτέρων και την επισκευή / αναβάθμιση των παλαιότερων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης δωρεάς προς το ΕΚΑΒ, που ήδη υλοποιείται, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για οκτώ χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL