Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Εισαγγελική παρέμβαση για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα περί χολέρας στο «Έλενα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελική παρέμβαση για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα περί χολέρας στο «Έλενα»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την είδηση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα σχετικά με υποτιθέμενο κρούσμα χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα», διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα είχε αφορμή έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διαψεύδει το περιστατικό. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να ερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

"Η δημόσια υγεία, η προστασία των πολιτών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για συνδικαλιστική και πολιτική αντιπαράθεση" δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

"Η ΠΟΕΔΗΝ είναι μια ανυπόληπτη γραφειοκρατία που χάνει εξουσία και κάνει χυδαίες επιθέσεις" είπε και πρόσθεσε ότι "προσβάλει το προσωπικό στο χώρο της υγείας". «Άλλο κριτική για ολιγωρία ή λάθη της κυβέρνησης και άλλο η γενικότερη απαξίωση και τα ευφάνταστα σενάρια" σημείωσε.

«Αυτή η ιστορία με τη «χολέρα» στο Έλενα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του  σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» ανέφεραν χτες Ανδρ. Ξανθός - Π. Πολάκης, τονίζοντας:

«Η πολιτική αλητεία, η χυδαιότητα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με κάθε νόμιμο τρόπο.

Το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο πλέον να προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL