Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Το υπουργείο Υγείας ενισχύει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, με πρόσληψη γιατρών και ιατρικό εξοπλισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το υπουργείο Υγείας ενισχύει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, με πρόσληψη γιατρών και ιατρικό εξοπλισμό

Την προκήρυξη δύο θέσεων μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας για την περαιτέρω στελέχωση του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Σαμοθράκης, ενέκρινε το υπουργείο Υγείας.

Απαντώντας σε σχετική αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καϊσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ενημερώνει, επίσης, για:

- Την ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της αγοράς ακτινολογικού μηχανήματος με ψηφιακό εμφανιστήριο.

- Τον εφοδιασμό του ΚΥ με μηχάνημα για βιοχημικές εξετάσεις, τον απρόσκοπτο εφοδιασμό με τα σχετικά αναλώσιμα και αντιδραστήρια για τη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

- Την υποβολή σχετικής εισήγησης «με τα υπ' αριθμ.13861/21.4.2016 και 20205/6.6.2017 έγγραφα της 4ης ΥΠΕ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του άγονου τύπου Α'», δηλαδή τη συμπερίληψη του ΚΥ Σαμοθράκης στις προβληματικές και άγονες περιοχές για την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που διορίζονται σε αυτά.

Σημειώνεται, πως σειρά αιτημάτων σχετικών με το Κέντρο Υγείας του ακριτικού νησιού είχε αποστείλει, προ τριμήνου, στο υπουργείο το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, ενώ γραπτή ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΥ είχε καταθέσει προς τον υπουργό Υγείας και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης. Τέλος, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, είχε τονίσει, με έγγραφά του προς τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Ευστρ. Πλωμαρίτη, ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση στο ΚΥ έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία του αλλά και την ασφάλεια των ασθενών, δεδομένης της αδυναμίας εκτέλεσης εφημεριών και διακομιδής ασθενών από το ΚΥ προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, λόγω υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL