Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Τριμερής διάσκεψη υπουργών Υγείας Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριμερής διάσκεψη υπουργών Υγείας Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ

Κοινή τριμερή επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα συγκροτήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι υπουργοί Υγείας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, η οποία θα ανταλλάσει πληροφορίες, τεχνογνωσία, καλές πρακτικές ανάμεσα στις χώρες μας για μια αποτελεσματικότερη διαχείριση υγιειονομικών κρίσεων, εκτάκτων συμβαμάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία, επιδημικών εξάρσεων, εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων, ανταπόκρισης σε ανάγκες εμβολιαστικής κάλυψης πληθυσμού κλπ..

Η απόφαση υπεγράφη σε Κοινή Δήλωση κατά τη διάρκεια της τριμερούς διάσκεψης για θέματα Υγείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κύπρο, μεταξύ των υπ. Υγείας της Κύπρου Γιώργου Παμπορίδη, της Ελλάδας Ανδρέα Ξανθού και του Ισραήλ Yakov Litzman, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Θεωρούμε ότι με τη σημερινή μας συνάντηση χτίζουμε μια γέφυρα συνεργασίας στον τομέα της προστασίας της δημόσιας υγείας και της συνεργασίας των συστημάτων υγείας των χωρών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός.

«Αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία γιατί δίνουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και συνεργασίας στους λαούς της ευρύτερης περιοχής, αλλά νομίζω ότι έχει και πολύ μεγάλη σημασία για το αίσθημα ασφάλειας των κοινωνιών απέναντι στις απειλές της υγείας. Είναι πολύ κρίσιμο οι πολίτες των χωρών μας», είπε, «να έχουν την πεποίθηση ότι τα συστήματα υγείας μπορούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν με καθολικό και ισότιμο τρόπο τις ανάγκες των πολιτών, την ανάγκη πρόσβασης σε αξιοπρεπή και αποτελεσματική ιατροφαρμακευτική φροντίδα».

Το πεδίο της συνεργασίας ανάμεσα σε χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής «για την πρόσβαση σε ακριβές και καινοτόμες θεραπείες, για την πρόσβαση σε σύγχρονο εξοπλισμό και σε διαγνωστικές μεθόδους θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση για την κοινωνική συνοχή, για την ευημερία και για πολιτική σταθερότητα των χωρών μας», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Υγείας.

«Νομίζω αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και θα υπάρξουν και στο μέλλον πολύ περισσότερα περιθώρια συνεργασίας στο κρίσιμο και ζωτικό για τις κοινωνίες και τους πολίτες πεδίο της υγείας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL