Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Α. Ξανθός: Το σύστημα Υγείας ανακτά δομές που είχαν εγκαταλειφθεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α. Ξανθός: Το σύστημα Υγείας ανακτά δομές που είχαν εγκαταλειφθεί

Το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (ΝΑΔΝΘ), στο οποίο επαναλειτουργεί από τις 4 Απριλίου η Δερματολογική Κλινική του ΑΠΘ και το Δερματολογικό Τμήμα του ΕΣΥ, επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Να σημειωθεί ότι στο χώρο του Ιπποκρατείου, όπου είχαν μεταφερθεί οι δερματολογικές κλινικές που "επέστρεψαν" πλέον στο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, θα λειτουργήσει ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων 15 κλινών, το φθινόπωρο του 2017.

«Είναι ένα εξαιρετικό κέντρο αναφοράς για πολύ ειδικά νοσήματα, που προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου περίθαλψη στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη ο Α. Ξανθός, επισημαίνοντας πως «αυτό είναι ένα σήμα ότι το σύστημα Υγείας, όχι απλώς σταθεροποιεί τη λειτουργία του, αλλά σιγά - σιγά ανακτά δομές που είχαν εγκαταλειφθεί, αναβαθμίζει την ποιότητα της φροντίδας, αυξάνει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε περισσότερες ανάγκες των πολιτών».

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να δούμε από κοντά την επαναλειτουργία του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του εδώ και μερικά χρόνια (σ.σ. από το 2013). Επαναφέρθηκαν οι δύο δερματολογικές κλινικές από το Ιπποκράτειο σ' αυτόν το χώρο, ο οποίος είναι πολύ πιο άνετος. Προσφέρει τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς νοσηλείας στους πολίτες που είχαν ανάγκη», υπογράμμισε ο υπουργός και αναφέρθηκε στη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, την εργαστηριακή υποστήριξη, αλλά και τις πολύ εξειδικευμένες θεραπευτικές πράξεις και παρεμβάσεις, όπως η φωτοδυναμική θεραπεία.

Ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε και στη λειτουργία - παράλληλα με το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων - και της μονάδας του ΠΕΔΥ, μιας αξιοπρεπούς, όπως τόνισε, μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με επαρκή στελέχωση από τις βασικές ειδικότητες. «Κι αυτή παίζει σημαντικό ρόλο και υπάρχει και μία καλή συνεργασία», επισήμανε, σημειώνοντας ότι «το μήνυμα είναι ότι μπορούν όλα τα επίπεδα του συστήματος υγείας να συνεργάζονται και να έχουν ως στόχο την καλύτερη περίθαλψη και την καλύτερη φροντίδα του πολίτη».

Το μεγάλο αίτημα σήμερα είναι «να έχουμε ένα λειτουργικό και αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό χρειάζεται η κοινωνία, μια κοινωνία η οποία έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με τα μέτρα λιτότητας και ζητάει τουλάχιστον στο επίπεδο της δημόσιας περίθαλψης να υπάρξει μια μετρήσιμη και αισθητή βελτίωση στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση, η οποία είναι πολύ μεγάλη και πολλές φορές δυσκολεύει στρώματα της κοινωνίας που είναι οικονομικά αδύναμα».

Αναφερόμενος στην παρέμβαση της κυβέρνησης για τους ανασφάλιστους πολίτες, ο Α. Ξανθός εξήγησε: «Έχουμε διασφαλίσει ότι η καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι εγγυημένη, υπάρχει ισότιμη μεταχείριση με όλους τους ασφαλισμένους και το μεγάλο στοίχημα είναι σταδιακά να ενισχύουμε, κυρίως με προσλήψεις μόνιμου αλλά και επικουρικού προσωπικού, τις δημόσιες δομές και να μπορούμε πραγματικά, σε μια δύσκολη περίοδο, με δημοσιονομικούς περιορισμούς, να δίνουμε την προτεραιότητα που χρειάζεται στη δημόσια περίθαλψη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL