Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Σήμερα στην Αυγή: Η Ν.Δ. προγράφει τη δημόσια Υγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Η Ν.Δ. προγράφει τη δημόσια Υγεία

Το πραγματικό πρόγραμμα της Ν.Δ. για τον χώρο της Υγείας, αυτό που συνήθως κρύβεται πίσω από τις κομψές αναφορές του τύπου ακύρωση "παράνομων προσλήψεων" ή αφαίρεση "του λίπους που παραμένει στο Δημόσιο", αποκάλυψε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Β. Οικονόμου. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση "θα φάνε Χ" όλοι όσους επαναφέρει ή προσλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ "από την πίσω πόρτα" και, συγκεκριμένα, οι διοικητές των νοσοκομείων, οι καθαρίστριες, οι σεκιούριτι, αλλά και τις ΤΟΜΥ.https://www.youtube.com/embed/5rMNOWYtGjk?rel=0

Με άλλα λόγια ο κ. Οικονόμου δηλώνει ότι η Ν.Δ. θα απολύσει όχι μόνον αυτούς που παρανόμως είχε απομακρύνει το κόμμα του και έχει επαναφέρει η κυβέρνηση ή τους λίγους που -λόγω οικονομικής στενότητας- προσλαμβάνει για να στηρίξει το μισοδιαλυμένο από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δημόσιο σύστημα, αλλά και ότι θα διαλύσει τις ΤΟΜΥ, δηλαδή τον πυρήνα της πρωτοβάθμιας Υγείας. Ο στόχος προφανής και γνωστός: η ενίσχυση της ιδιωτικής Υγείας.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Βόμβα στον Σόιμπλε μέσω ΕΛΤΑ

Εξουδετερώθηκε δέμα με εκρηκτικά που είχε σταλεί στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Μπλοκάκια: Προς παράταση της προθεσμίας για τις εισφορές

Σε παράταση μέχρι το τέλος του μήνα της προθεσμίας για τις εισφορές των εργαζόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, η οποία έληγε στις 17 Μαρτίου, προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που επισημάνθηκαν κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του ΕΦΚΑ, τα έσοδα του οποίου, πάντως, σημειώνουν θετικό πρόσημο.

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ: Περίπου 2.000 παιδιά "περιμένουν" σε ιδρύματα

Απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθεσίας προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου δεσμευόμενη στη Βουλή πως πολύ σύντομα θα αναληφθούν οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες με τις οποίες θα τεθούν κανόνες για την καταγραφή των παιδιών προς υιοθεσία ή αναδοχή, των υποψήφιων θετών ή ανάδοχων γονιών και την αναβάθμιση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συμφωνώντας με την αλήθεια

1η Μαΐου 2012. Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου που θα ολοκληρωνόταν με την αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, κυκλοφορεί επτάλεπτο προεκλογικό βίντεο. Σε αυτό παρουσιάζεται όλο το αφήγημα για την Ιστορία της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει την αδιάλειπτη συνέχεια του έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

του Χρήστου Σίμου

Τζιάνι Πιτέλα: Μόνο χωρίς λιτότητα η Διακήρυξη της Ρώμης

Η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων δεν είναι πανάκεια, το πρόβλημα της Ευρώπης είναι να αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει, είπε ο Ιταλός επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών στην Ευρωβουλή και απαίτησε την ισχυροποίηση του κοινωνικού πυλώνα στο κείμενο για το μέλλον της Ε.Ε.

Ολλανδικές εκλογές: Γιατί δεν νίκησε ο Βίλντερς

Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού έφεραν οι κάλπες στην Ολλανδία, όπου σύμφωνα με τα exit polls ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κατάφερε να διατηρήσει με απώλειες την πρωτιά, ενώ ο κυβερνητικός του εταίρος, το Εργατικό Κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνετρίβη. Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες της Ακροδεξιάς, ενισχύθηκαν τα μικρά κόμματα και εντυπωσιακά οι Πράσινοι Αριστεροί.

Προσφορά: Με την Αυγή στο Μέγαρο

Η "Αυγή" προσφέρει στους αναγνώστες της τέσσερις διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του DissonArt Ensemble με σπάνια έργα Ρώσων συνθετών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL