Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Π.Πολάκης: Επανάσταση για την χώρα ότι φέτος δεν δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη για τον ΕΟΠΥΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Πολάκης: Επανάσταση για την χώρα ότι φέτος δεν δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη για τον ΕΟΠΥΥ

«Συγγνώμη που πληρώσαμε 700 εκ. ευρώ σε μια χρονιά χωρίς να δημιουργήσουμε νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στον ΕΟΠΥΥ» σχολίασε δηκτικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π.Πολάκης, κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα πεπραγμένα του Οργανισμού.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε «επανάσταση» για την χώρα το γεγονός ότι φέτος δεν δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη για τον ΕΟΠΥΥ.

Ο αν. υπουργός Υγείας υπενθύμισε την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ την οποία παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, καθώς όταν συστάθηκε ο Οργανισμός «κληρονόμησε» 9 δισ. ευρώ χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί, όπως σημείωσε ο Π.Πολάκης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις έπαιρναν χρήματα από συντάξεις για να αγοράζουν φάρμακα.

Ο Π.Πολάκης υπογράμμισε επίσης ότι παρά το μεγάλο ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών το 2013 η προηγούμενη κυβέρνηση «δεν πλήρωσε ένα φράγκο», αν και το ίδιο χρονικό διάστημα καταβλήθηκε δόση του δανείου.

Σταδιακή η καταβολή του clawback

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με την καταβολή του clowback, ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι αυτό θα καταβληθεί «με έναν ρυθμό και με συμψηφισμούς» με στόχο να μην δημιουργηθεί οικονομική ασφυξία στις επιχειρήσεις, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων.

Θα καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή

Σχετικά με το θέμα της ειδικής αγωγής στο οποίο έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «δεν θα κάνετε σε εμάς επίδειξη ευαισθησίας», υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει ενιαία ρύθμιση για όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι, μετά από συστάσεις της σχετικής επιτροπής για τις ενδεδειγμένες θεραπείες, «ό,τι χρειάζεται, θα πληρωθεί» δεσμευόμενος ότι «θα καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες».

Ο Π.Πολάκης τόνισε ότι, εκτός από τις συμβάσεις που θα συναφθούν όπως και παντού αλλού στον ΕΟΠΥΥ, θα υπάρξει κι εξισορρόπηση αμοιβών για όλες τις κατηγορίες θεραπευτών. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι και στον χώρο της Ειδικής Αγωγής καταγράφηκαν φαινόμενα πλασματικής συνταγογράφησης επισημαίνοντας ότι «το γλέντι προηγούμενων δεκαετιών θα τελειώσει κι εδώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL