Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Νέα τοπική μονάδα Υγείας στη Σπάρτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα τοπική μονάδα Υγείας στη Σπάρτη

Νέα Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤοΜΥ) εγκαινιάστηκε στη Σπάρτη, όπου η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας απουσίαζε επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απευθύνονται είτε σε ιδιώτες γιατρούς είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

«Μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες υλοποιείται η σταθερή πολιτική βούληση της κυβέρνησης για προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση και η κάλυψη υπηρεσιών από δημόσιες δομές υγείας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας και προσθέτει: «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε στη Σπάρτη με αργά αλλά σταθερά βήματα η λειτουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας».

Μέσα από την δημιουργία της ΤοΜΥ το υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ προσβλέπουν και σε ανακούφιση / αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Σπάρτης, γεγονός που θα επιφέρει αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. «Η νέα δομή υγείας αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Σπάρτης, στην κατεύθυνση της πρόληψης και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων» τονίζουν.

Τη νέα μονάδα επισκέφθηκαν στελέχη της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, που ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των πρώτων ημερών. Ήδη, από τη Δευτέρα, η μονάδα δέχτηκε περισσότερους από 150 ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της λειτουργίας της μέσα στο κέντρο της πόλης.

Μ. ΚΑΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL