Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
176 συμβάσεις στην Υγεία για το προσφυγικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

176 συμβάσεις στην Υγεία για το προσφυγικό

Υπεγράφησαν οι πρώτες 176 συμβάσεις επαγγελματιών Υγείας, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, που αναλαμβάνει καθήκοντα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «PHILOS», που χρηματοδοτείται από την Κομισιόν.

Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε στο πλαίσιο ειδικών εκπαιδευτικών ημερίδων που οργανώθηκαν από το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ και είχαν ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών Υγείας και του λοιπού προσωπικού που θα εξυπηρετήσει τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού των προσφύγων - μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η διαχείριση του προσφυγικού, αυτού του μείζονος κοινωνικού προβλήματος, ξεπερνά τις αντοχές μιας χώρας, είναι ένα πρόβλημα το οποίο αφορά όλη την Ευρώπη. Η χώρα μας», σημείωσε, «σε μια δύσκολη συγκυρία, σε μια περίοδο φτωχοποίησης, σε μια περίοδο δημοσιονομικής επιτροπείας, μπόρεσε με ευαισθησία, με ανθρωπιά και με αξιοπρέπεια να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα», «προστατέψαμε αυτόν καθ’ αυτόν τον προσφυγικό πληθυσμό και θωρακίσαμε τη δημόσια Υγεία».

Στο μήνυμά του ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος τόνισε: «Η ανάληψη καθηκόντων από εσάς σηματοδοτεί μια ποιοτική αλλαγή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των προσφύγων και των μεταναστών».

Απευθυνόμενος, κατά τον δικό του χαιρετισμό, στους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική ημερίδα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν σας ζητούμε μόνο τις επιστημονικές σας γνώσεις αλλά και την καρδιά και την ανθρωπιά σας», ενώ επισήμανε ότι πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση σχετικά με θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νικόλαος Παπαευσταθίου σημείωσε ότι «έχουμε ανταποκριθεί στη διαχείριση του προσφυγικού όσον αφορά τα υγειονομικά θέματα με πολύ καλή συνεργασία τόσο με τις ΜΚΟ, τους διάφορους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες και αποκτήσαμε κοινό στόχο και όραμα και αυτό για να μπορέσουμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες σε αυτούς τους τόσο ταλαιπωρημένους ανθρώπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL