Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ / Παύλος Πολάκης: Χιλιάδες προσλήψεις και άνοιγμα κλινών ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ / Παύλος Πολάκης: Χιλιάδες προσλήψεις και άνοιγμα κλινών ΜΕΘ

Στα εγκαίνια της πλήρως εξοπλισμένης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία παρέμενε κλειστή από το 2010, παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο Π. Πολάκης προανήγγειλε ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού του 2017 θα λειτουργήσουν 100 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας, οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι φέτος λειτουργούν 125 κλίνες περισσότερες ΜΕΘ από πέρυσι. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της 3ης ΥΠΕ, αλλά και με τους διευθυντές των μονάδων ΜΕΘ.

«Αυξήσαμε το όριο των δαπανών του συστήματος υγείας αθροιστικά για τα επόμενα μνημονιακά χρόνια σε σχέση με τους προηγούμενους κατά ένα δισεκατομμύριο, δηλαδή τα νοσοκομεία μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες άνω του ενός δισεκατομμυρίου από ό,τι είχαν προβλέψει οι προηγούμενοι», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει εκκαθαρίσει οριστικά το 100% των υποχρεώσεών του προς τους ιδιωτικούς παρόχους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο γεγονός ότι ενώ το 2015 νοσοκομεία έκλεισαν με χρέος 935 εκατομμύρια ευρώ, το 2016 έκλεισαν με 35 εκατομμύρια πλεόνασμα.

Χιλιάδες προσλήψεις για την αιμοδότηση του ΕΣΥ

«Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και υπενθύμισε ότι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας πάνω από 4.000 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων. Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να προσληφθούν ακόμη 2.700, ενώ έχουν ήδη αναρτηθεί και οι οριστικοί πίνακες 3.170 εργαζόμενων από ΟΑΕΔ. Σημείωσε δε ότι οι υπόλοιπες θέσεις μέχρι τις προβλεπόμενες 4.000 θα επαναπροκηρυχθούν για άτομα με μικρότερο χρόνο ανεργίας, δηλαδή κάτω των 12 μηνών.

Προανήγγειλε ότι έπονται επιπλέον 2.000 θέσεις μόνιμων γιατρών μέσα στο 2017, ενώ στον αέρα είναι και η προκήρυξη για 1.670 άτομα μόνιμο προσωπικό νοσοκομείων, από τους οποίους οι 900 είναι νοσηλευτικό προσωπικό κυρίως για Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ενώ επίκεινται ακόμη 300 κυρίως για τεχνικό προσωπικό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και από χρηματοδότηση ΕΣΠΑ το μεγάλο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στις αστικές περιοχές, που θα καλύψει 65 πόλεις με 270 τοπικές μονάδες υγείας, οι οποίες θα απασχολήσουν περίπου 3.100 άτομα, καλύπτοντας 2,3 εκατ. αστικού πληθυσμού.

Με κατανόηση η συνάντηση με τους αγρότες

Τον αναπληρωτή υπουργό συνάντησε κατά την αποχώρησή του αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων, με τον Π. Πολάκη να δηλώνει ότι κατανοεί τα προβλήματά τους, αλλά και ότι η ελληνική κυβέρνηση «δουλεύει» με στόχο την επίλυσή τους. Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν μεταβεί με τρία τρακτέρ στο Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου μετά την τελετή εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας να του επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, το οποίο και παρέλαβε ο αν. υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL