Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Ηγεσία ΠΟΕΔΗΝ... Ή όταν η διάκριση μεταξύ ψέματος και φαντασίωσης είναι αδύνατη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηγεσία ΠΟΕΔΗΝ... Ή όταν η διάκριση μεταξύ ψέματος και φαντασίωσης είναι αδύνατη

Ξιφούλκησε πάλι η βιομηχανία ανακοινώσεων που λέγεται ΠΟΕΔΗΝ. Αυτή τη φορά με στόχο τη διοικήτρια του Ευαγγελισμού και το ίδιο το νοσοκομείο το οποίο, αν κρίνουμε από όσα λέει στην ανακοίνωσή της, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάποιο στέλεχός της το επισκέφτηκε.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά που τα βάζει η ανακοίνωση και ξεπερνώντας την αρχική επισήμανση για την προηγούμενη θητεία της κ. Μητσάκη ως υποδιοικήτριας της Πολυκλινικής επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Και την προσπερνάω για έναν και μόνο λόγο. Γιατί η θέση αυτή αντανακλά με τον πιο γλαφυρό τρόπο τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ τη δημόσια διοίκηση. Μοναδικό κριτήριο διορισμού, για τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ, είναι οι πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις. Θα τους πάρει καιρό αλλά θα καταλάβουν ότι αυτή η αντίληψη αποτελεί πλέον παρελθόν.

Μετά από αυτή την αρχική τους τοποθέτηση αρχίζουν μια σειρά από ψεματάκια. Ψεματάκια αναγκαία για να στηριχτούν οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ. Λένε λοιπόν για:

* Τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο, όταν ξέρουν ότι τα κενά που όντως υπήρχαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις καλύπτονται καθημερινά. Μόνο τους τελευταίους μήνες έχουν διοριστεί 52 εργαζόμενοι σε θέσεις μόνιμου προσωπικού και άλλοι 52 σε θέσεις επικουρικού και ΚΕΕΛΠΝΟ.

* Τα δήθεν κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Όμως ένα τηλεφώνημα θα τους πληροφορούσε ότι στον Ευαγγελισμό δεν υπάρχει ούτε ένα κλειστό κρεβάτι ΜΕΘ. Αντίθετα, με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των νέων χειρουργείων θα ανοίξουν άλλες 18 κλίνες καρδιοχειρουργικής και νευροχειρουργικής μονάδας. Και για αυτές τις κλίνες δημιουργούνται από τώρα προϋποθέσεις άμεσης λειτουργίας τους αμέσως μόλις μας αποδοθούν από τον κατασκευαστή.

Το ίδιο ισχύει και για όλα όσα «καταγγέλλει» η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ. Τα ράντζα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο για την επομένη της γενικής εφημερίας. Δεν έχει κλείσει ούτε μία χειρουργική αίθουσα. Όσο για τις συνθήκες των εφημεριών ας διαβάσουν τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο μας κατά τη διάρκεια δύσκολης εφημερίας. Εκτός αν και αυτόν τον θεωρούν υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής της υγείας.

Τέλος, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται και τα δίκαια των εργαζομένων τα οποία υπερασπίζεται με συνέπεια. Μόνο που δεν την απασχολεί καθόλου η γνώμη τους για τις κινητοποιήσεις της ούτε η συμμετοχή τους σε αυτές. Χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία «μεγαλειώδη» κινητοποίηση συμμετείχαν μόνο είκοσι επτά (27) εργαζόμενοι από την πρωινή βάρδια των περίπου 2.000 εργαζομένων του νοσοκομείου μας. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Τους αρκεί να εξασφαλίζουν μερικά λεπτά στα δελτία ειδήσεων.

Παναγιώτης Καλαράς, καρδιολόγος και μέλος του Δ.Σ. του Ευαγγελισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL