Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΚΠΑ: «Υγεία για όλους» σε Χαλκίδα και Ήπειρο

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ιατρικής και Πρόληψης του ΕΚΠΑ, μεγάλος αριθμός κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων Ρομά και προσφύγων, «βρίσκονται εκτός κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας και δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση σε ευπαθείς ομάδες που ζουν στο 4ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ιατρικής και Πρόληψης του ΕΚΠΑ, μεγάλος αριθμός κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων Ρομά και προσφύγων, «βρίσκονται εκτός κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας και δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health Care, καθώς και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα στις 26-27 Νοεμβρίου, αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ερευνητή Γ. Παπανικολάου, ενώ στις 3-10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ιατρική παρέμβαση στην Ήπειρο.

Μ. ΚΑΛ.

Δείτε όλα τα σχόλια