Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ / Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Εργαζόμαστε για μια πιο δίκαιη εφαρμογή του clawback
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ / Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Εργαζόμαστε για μια πιο δίκαιη εφαρμογή του clawback

Πονοκέφαλο εξακολουθεί να προκαλεί στους παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ η εφαρμογή του clawback, ένα μνημονιακό μέτρο που θεσπίστηκε το καλοκαίρι του 2013.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) είχε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, προκειμένου να τους ενημερώσει για την παρακράτηση του claw back του β’ εξαμήνου του 2015, που ακόμη δεν έχει εισπραχθεί από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΙΚ, το claw back επιβαρύνεται κατά 10% από την περσινή αύξηση του ΦΠΑ χωρίς αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού. Τούτων δοθέντων, η ΠΕΙΚ ζητά την άμεση χρηματοδότηση του κωδικού με το ποσό της αύξησης του ΦΠΑ και «σύμφωνα με τις ανάγκες νοσηλευτικής περίθαλψης».

Σ. Μπερσίμης: Επιλέχθηκε ο πιο ανώδυνος τρόπος αποπληρωμής

«Το μέτρο του clawback δεν είναι κάτι καινούριο, εφαρμόζονται χρόνια και υπάρχουν από το παρελθόν υποχρεώσεις των παρόχων που προκύπτουν από την εφαρμογή του» επεσήμανε μιλώντας στην «Α» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης.

«Κατά την παρούσα φάση επιλέχθηκε, επιτρέψτε μου να πω, ίσως ο πιο ανώδυνος τρόπος αποπληρωμής του, σε αρκετές δόσεις» εξήγησε και πρόσθεσε: «Αυτό έγινε για να δώσει τη δυνατότητα στους παρόχους του οργανισμού να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, επηρεάζοντας όσο γίνεται πιο ήπια τον οικονομικό τους προγραμματισμό, με τελικό σκοπό βέβαια την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη».

Τέλος, ο κ. Μπερσίμης τόνισε ότι «ο οργανισμός ταυτόχρονα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η διαδικασία να γίνει πιο δίκαιη και προβλέψιμη για όλους τους εμπλεκόμενους, μέσα σε πλαίσια συνυπευθυνότητας, προκειμένου να ελεγχθεί αποτελεσματικά η υπέρβαση του προβλεπόμενου κλειστού προϋπολογισμού. Σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουμε και προχωράμε παρά τις όποιες αντιξοότητες που αναπόφευκτα αντιμετωπίζουμε», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL