Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Νέα πειραματική θεραπεία κατά του ιού του έρπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα πειραματική θεραπεία κατά του ιού του έρπη

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επιστήμονες αναφορικά με την καταπολέμηση του ιού του έρπη καθώς δοκίμασαν να τον καταπολεμήσουν με τη βοήθεια υψηλής ακριβείας τεχνικής γονιδιακής επεξεργασίας CRIPSR/Cas 9.

Η μέθοδος επιφέρει αλλαγές στο DNA του ιού, εμποδίζοντας την εκ νέου αφύπνισή του και σε ορισμένες περιπτώσεις, οδηγεί στην πλήρη εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι ερευνητές ανέπτυξαν ειδικές γενετικές αλληλουχίες (gRNAs), συμπληρωματικές στο γονιδίωμα του ιού, οι οποίες, σε συνδυασμό με τα «μοριακά ψαλίδια» του συστήματος CRISPR/Cas 9, επέφεραν στοχευμένες μεταλλάξεις στο DNA των ιών, με συνέπεια να τους αποσταθεροποιήσουν ή και να τους αδρανοποιήσουν, «φρενάροντας» ή και σταματώντας τελείως τον πολλαπλασιασμό τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πρόωρο να συζητάμε για θεραπεία του έρπη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Γιαν Λέμπινκ του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Pathogens".

Συγκεκριμένα, έκαναν δοκιμές σε ανθρώπινα κύτταρα, τα οποία ήταν μολυσμένα από τρία διαφορετικά μέλη της «οικογένειας» του έρπη: τον απλό έρπη τύπου 1 (HSV-1) που προκαλεί έλκη στο δέρμα και κερατίδια στο μάτι, τον ανθρώπινο κυτταρομεγαλοϊό (HCMV) που μεταφέρεται από την έγκυο μητέρα στο έμβρυο και είναι η αιτία πολλών εκ γενετής βλαβών, καθώς και τον ιό Επστάιν-Μπαρ (EBV) που προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση και καρκίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL