Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Διαψεύδουν τον Κεδίκογλου οι εργαζόμενοι του “Αττικόν”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαψεύδουν τον Κεδίκογλου οι εργαζόμενοι του “Αττικόν”

Για "απίστευτη επίθεση" που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο "Αττικόν" έκανε λόγο πριν από λίγο ο Σίμος Κεδίκογλου, με έκτακτη παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ΝΕΡΙΤ στην Ολομέλεια.

"Λάθος", "ψέμα" είναι η αυθόρμητη αντίδραση των εργαζομένων στις καταγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν ότι συνέβη ακριβώς το αντίθετο και πως ήταν εκείνοι που χτυπήθηκαν από τους άνδρες της αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου, παρενέβη στην Ολομέλεια, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας "δέχθηκε απίστευτη επίθεση" και ότι οι εργαζόμενοι "χειροδίκησαν εις βάρος του". "Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία", σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι επιτίθεντο στον κ. Γεωργιάδη, "φωνάζοντας εμφυλιοπολεμικά συνθήματα" για τον "Μελιγαλά".

"Το αντίθετο έγινε. Η αστυνομία μας χτύπησε"

"Αυτό είναι ψέμα, δεν χειροδικήσαμε. Στις 08:00 είχαν μαζευτεί τα ΜΑΤ έξω από το νοσοκομείο και όταν εμείς κατεβήκαμε να συναντήσουμε τον υπουργό μπήκαν μπροστά μας. Μας χτύπησαν. Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν χτυπηθεί από τις ασπίδες στην προσπάθειά τους να μείνουν στη θέση τους και να αποκλείσουν την είσοδο", τόνισε μιλώντας στην AvgiOnline η Κωνσταντίνα Βουργέτη, μαία στο "Αττικόν". "Υπάρχει ασθενής ο οποίος νοσηλεύεται με θωρακεκτομή, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει στον υπουργό και δεν του το επέτρεψαν τα ΜΑΤ. Η διοίκηση του νοσοκομείου μας μάς βεβαίωσε ότι δεν είχε δει τα ΜΑΤ που υπήρχαν έξω από το χώρο του αμφιθεάτρου".

"Ψέματα. Δεν χειροδίκησε κανείς σε βάρος του Γεωργιάδη, μόνο κάποιος συνοδός ασθενούς του πέταξε ένα πλαστικό ποτήρι με καφέ", δήλωσε στην AvgiOnline ο τραυματιοφορέας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο "Αττικόν", Γιάννης Πλαγιανάκος.

"Λάθος. Το αντίθετο έγινε, η αστυνομία μας χτύπησε", υπογράμμισε η Γεωργία Καθεκλάκη, προϊσταμένη στη μονάδα βραχείας νοσηλείας. "Τα ΜΑΤ είχαν έρθει πριν τον υπουργό. Είχε μαζευτεί πάρα πολύς κόσμος, συγγενείς ασθενών, καθώς και από διάφορους άλλους φορείς από τη γύρω περιοχή. Εμείς λέγαμε κάποια συνθήματα σε σχέση με το Μνημόνιο και την υγεία. Καμία σχέση με συνθήματα για Μελιγαλά", σχολίασε. "Όταν ήρθε ο κ. Άδωνις έφτασαν πολλά άτομα από την ασφάλεια. Τα ΜΑΤ μόλις κατέβηκε εκείνος άρχισαν να μας σπρώχνουν. Εμένα με πέταξαν με την ασπίδα κάτω. Ευτυχώς ήταν κάποιος συνάδελφος και με τράβηξε πίσω, αλλιώς μπορεί να με ποδοπατούσαν. Όταν μας ειδοποίησαν ότι πήγε στο αμφιθέατρο (σ.σ.: ο κ. Γεωργιάδης), πήγαμε πίσω, και η αστυνομία ήταν ήδη στην είσοδο και δεν άφησαν ούτε εμάς, ούτε όλους τους καθηγητές να μπουν μέσα. Από την πίεση με την ασπίδα πονάει το στήθος μου και δέχθηκα γροθιά στο πρόσωπο.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ για την συγκέντρωση στο νοσοκομείο και την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη, εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL