Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
ΣΥΡΙΖΑ: / ΣΥΡΙΖΑ: Να ενισχυθεί το παιδοψυχιατρικό τμήμα του "Ασκληπιείου" Βούλας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: / ΣΥΡΙΖΑ: Να ενισχυθεί το παιδοψυχιατρικό τμήμα του "Ασκληπιείου" Βούλας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων και ψυχιάτρου Χρήστου Μαντά, υπεύθυνου του κόμματος για τα θέματα Ψυχικής Υγείας και του Δημήτρη Μαγριπλή, παιδοψυχιάτρου, μέλους της Ν.Ε. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο της Βούλας "Ασκληπιείο", προκειμένου ειδικότερα να ενημερωθούν για τα προβλήματα των ψυχιατρικών δομών του νοσοκομείου.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, το σωματείο εργαζομένων και με το σύνολο σχεδόν του προσωπικού που απασχολείται στις ψυχιατρικές δομές και ειδικότερα στο τμήμα παιδιών και εφήβων.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση της αντιπροσωπείας, ο Χρήστος Μαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε ένα νοσοκομείο που βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό χώρο - το οποίο θα έπρεπε ως Γενικό Νοσοκομείο σε πλήρη ανάπτυξη να εξυπηρετεί τη Νότια Αττική- να υπάρχουν τόσο μεγάλα προβλήματα, όπως αυτά με τις ψυχιατρικές δομές και ειδικότερα στο τμήμα παιδιών και εφήβων.

Οι κάτοικοι της Αττικής αλλά και όλης της χώρας πρέπει να γνωρίζουν ότι εδώ και περίπου τρία χρόνια, μια μεγάλη επιστημονική ομάδα με εξειδικευμένους επιστήμονες, εμποδίζεται» στην πράξη να παρέχει τις υπηρεσίες της στον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Είκοσι άνθρωποι εργάζονται σε τρία δωμάτια, αλλά και στα παγκάκια και όπου είναι δυνατόν, χωρίς να μπορούν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, καθώς στην ουσία εμποδίζονται από τις διαχρονικές παραλείψεις ή αστοχίες της πολιτείας. Οι ευθύνες είναι μεγάλες, αλλά τώρα προέχει η κατεπείγουσα ανάγκη να ανοίξουν τα 6 κρεβάτια εφήβων το συντομότερο δυνατόν και επιτέλους να δρομολογηθεί μια ολοκληρωμένη λύση και για τις υπόλοιπες ψυχιατρικές δομές.

Ακόμη πιο επείγουσα ανάγκη είναι να δοθούν χώροι (έχουν ήδη μεταφερθεί κάποια προκάτ σπιτάκια, αλλά δεν λειτουργούν) ώστε τουλάχιστον σε πρώτη φάση να μπορεί όλο το δυναμικό της κλινικής να συμμετέχει τουλάχιστον σε λειτουργίες τακτικών και εκτάκτων εξωτερικών ιατρείων. Ειδικότερα τέλος για το τμήμα ψυχιατρικής ενηλίκων κατεπείγουσα ανάγκη είναι η πρόσληψη τουλάχιστον δύο ψυχιάτρων, ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς η δομή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL