Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ειδικό διαχειριστικό έλεγχο στον ΟΚΑΝΑ συστήνουν οι επιθεωρητές Υγείας

Για "μη συνετή και μη καθαρή οικονομική διαχείριση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)" έκανε για άλλη μία φορά χθες λόγο η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία ανέφερε ότι "η ιχνηλάτηση της διαδρομής των εκταμιευμένων κονδυλίων από τον ένα και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό...

Για "μη συνετή και μη καθαρή οικονομική διαχείριση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)" έκανε για άλλη μία φορά χθες λόγο η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία ανέφερε ότι "η ιχνηλάτηση της διαδρομής των εκταμιευμένων κονδυλίων από τον ένα και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο διατηρεί ο ΟΚΑΝΑ είναι εξαιρετικά δυσχερής", καθώς και ότι "στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μπορεί κανείς να βρει τα απαραίτητα παραστατικά".

Σε ειδική για το θέμα συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε χθες το πρωί, η Ζέττα Μακρή ανέγνωσε σημεία του πορίσματος το οποίο της παρέδωσε πριν λίγες ημέρες ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) Μιχάλης Σαμπατακάκης σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων τα οποία προέκυψαν από την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του ΟΚΑΝΑ, πόρισμα το οποίο καταλήγει στην πρόταση για την διενέργεια "νέου, ειδικού διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου στον Οργανισμό για τα έτη 2011 - 2012".

Επίσης, η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου σήμερα την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ του ΟΚΑΝΑ, το οποίο αφορά την πιλοτική δημιουργία μονάδων θεραπείας με υποκατάσταση στις φυλακές Πάτρας και Κορυδαλλού. Η υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι, ενώ έχουν ήδη εκταμιευθεί από τον ΟΚΑΝΑ 383.380 ευρώ, σε σύνολο 2,2 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι το κόστος του προγράμματος, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απαραίτητη για να υλοποιηθεί το έργο κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας, με αποτέλεσμα οι δράσεις του συγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ να θεωρούνται πλέον ως μη επιλέξιμες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο