Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΔΗΜ.ΑΡ. και Τομέας Υγείας ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΜ.ΑΡ. και Τομέας Υγείας ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την "αναμόρφωση" της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας προανήγγειλε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ. Φ. Κουβέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του τομέα Υγείας του κόμματος, ενώ ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ καλεί τους... βουλευτές του κόμματος να καταψηφίσουν σειρά άρθρων του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ο Φ. Κουβέλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η μεταρρύθμιση στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη χώρα. Όμως, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας λειτουργεί διαλυτικά για τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υπονομεύει τις όποιες μεταρρυθμιστικές προοπτικές". Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ. υπογράμμισε ότι "η ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας απαιτεί σχέδιο, σαφήνεια προβλέψεων, μεταβατικά βήματα, συζητήσεις ουσίας και συνθετική ανεύρεση συναινέσεων. Τίποτε από αυτά δεν υπάρχει. Το υπουργείο προτάσσει τη διαθεσιμότητα 8.500 υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, σπέρνοντας την ανασφάλεια και τη δυσπιστία".

Η βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ. Κατερίνα Μάρκου τόνισε ότι "δεν πρέπει να μείνει ούτε για μία μέρα χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας η χώρα" και παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας δεν προβλέπει κανένα μεταβατικό διάστημα ούτε προσδιορίζει τη δημόσια χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και του ΠΕΔΥ, ενώ αναρωτήθηκε με νόημα εάν είναι έτοιμες οι επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας για να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα και επεσήμανε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει ούτε μία αναφορά στους ίδιους τους ασθενείς. Στη δική του παρέμβαση, το μέλος της Ε.Ε. της ΔΗ.ΜΑΡ. Γρ. Καραγρηγορίου τόνισε ότι το κόμμα θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο "όχι για λόγους αντιπολίτευσης, αλλά γιατί αυτό δεν συνιστά την αναγκαία μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας". Ο γραμματέας του τομέα Υγείας της ΔΗ.ΜΑΡ. Χρ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι "είμαστε υπέρ της αλλαγής του ΕΟΠΥΥ, αλλά όχι με τον τρόπο τον οποίο υποδεικνύει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας", ενώ ο Τ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι "οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών αποτελούν ένα δευτερεύον θέμα, αλλά το κύριο ζήτημα είναι να μετακινηθεί το κέντρο βάρους της δημοσίας συζήτησης στα κεντρικά και ουσιαστικά θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας".

Τομέας Υγείας καλεί Κ.Ο.

Την ίδια στιγμή, ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ καλεί με ανακοίνωσή του "ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών και εκτιμώντας τον πολιτικό χρόνο και τη συγκυρία να καταψηφίσει εκείνα τα άρθρα που υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Να αποκατασταθεί η επαρκής χρηματοδότηση των αναγκαίων δομών για την ΠΦΥ που εξασφαλίζει την Υγεία του ελληνικού λαού. Να οργανώσει τη μεταβατική περίοδο με ανοιχτές δομές και χωρίς διακοπή των υπηρεσιών που προσφέρονται στον πολίτη. Να διασφαλισθούν οι σχέσεις εργασίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, χωρίς τα εκβιαστικά τερτίπια και διλήμματα για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL