Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία ΑΧΕΠΑ από ΚΙΑ για δωρεάν κάλυψη ανασφάλιστων

Δωρεάν κάλυψη σε ανασφάλιστους ζήτασαν από το ΚΙΑ πολιορκώντας την είσοδο του ΑΧΕΠΑ, ενώ πραγματοποιήθηκε δρώμενο υπό τον ήχο της μουσικής από τον "Κουρέα της Σεβίλης", στη διάρκεια του οποίου "κούρεψαν" τον Ιπποκράτη και την Υγεία.

Όλο και περισσότεροι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες παραγωγικής ηλικίας απευθύνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (ΚΙΑ), καθώς λόγω απώλειας της ασφαλιστικής κάλυψης αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα υγείας. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του ΚΙΑ, στο πλαίσιο αποκλεισμού της εισόδου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το 30% του πληθυσμού είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν αν αποταθούν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το κόστος της νοσηλείας. Μάλιστα, κατέθεσαν φακέλους ανασφάλιστων ασθενών που χρήζουν άμεσης θεραπείας ή νοσηλείας στον διοικητή του ΑΧΕΠΑ Γιώργο Βέργουλα.

"Κανείς ανασφάλιστος που προσέρχεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν φεύγει χωρίς να εξυπηρετηθεί. Αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι πολίτες. Στα εξωτερικά ιατρεία θα πρέπει να πληρώσουν. Όμως και πάλι, δεν διώχνουμε κανέναν ασθενή που έχει ανάγκη. Πέρσι μόνο δαπανήθηκαν 850.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου για υλικά και νοσηλεία που χρειάστηκαν ανασφάλιστοι πολίτες" δήλωσε ο κ. Βέργουλας.

Στο πλαίσιο του αποκλεισμού του ΑΧΕΠΑ πραγματοποιήθηκε δρώμενο υπό τον ήχο της μουσικής από τον "Κουρέα της Σεβίλης", στη διάρκεια του οποίου "κούρεψαν" τον Ιπποκράτη και την Υγεία.

Ο εθελοντής παθολόγος του ΚΙΑ Γιάννης Ράπτης ανέφερε ότι μέσα σε 26 μήνες επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Ιατρείο 13.000 ανασφάλιστοι ασθενείς, κυρίως άνθρωποι παραγωγικής ηλικίας μεταξύ 40-60 ετών, Έλληνες πολίτες σε ποσοστό 60-70% που αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα υγείας. Πρόσθεσε ακόμη ότι μόνο το παθολογικό ιατρείο του ΚΙΑ δέχεται 20-25 ασθενείς ημερησίως.

Εξάλλου, το νεοσύστατο Κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης, όπου παρέχουν εθελοντικά υπηρεσίες 60 νοσηλευτές και γραμματείς και 83 γιατροί, στους έξι μήνες λειτουργία του εξυπηρέτησε περίπου 170 ανασφάλιστους ασθενείς. 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις