Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου η πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Νέα παράταση στην διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ.

Νέα παράταση στην διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια στιγμή και στην προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αποσπάσει συναινέσεις στο νομοσχέδιο για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ και την "αναμόρφωση" της δημοσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας εμφανίσθηκε χθες το πρωί "ανοιχτός" να υιοθετήσει "διορθώσεις" και ρητές διευκρινίσεις επί σειράς διατάξεων του επίμαχου νομοσχεδίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, λοιπόν, με τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων (ΠΟΥΓΥ) - ΕΟΠΥΥ, ο Αντώνης Μπέζας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προκηρύξει άμεσα τις νέες οργανικές θέσεις προσωπικού στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, στις οποίες θα επανατοποθετηθούν οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα τεθούν σε διαδικασία διαθεσιμότητας - κινητικότητας.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε, μάλιστα, ότι στο επίμαχο νομοσχέδιο θα ενσωματωθεί διάταξη, η οποία θα προβλέπει ρητώς την επανατοποθέτηση των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ στις νέες οργανικές θέσεις προσωπικού στις ΥΠΕ, ενώ η επανατοποθέτησή τους θα πραγματοποιηθεί χωρίς να προηγηθεί αξιολόγησή τους από το ΑΣΕΠ.

Ακόμη, ο Αντώνης Μπέζας διαβεβαίωσε τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΥΓΥ - ΕΟΠΥΥ ότι οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα τεθούν σε διαδικασία διαθεσιμότητας - κινητικότητας θα επανατοποθετηθούν στις μονάδες Υγείας στις οποίες υπηρετούν σήμερα.

Τέλος, για το περιεχόμενο του επίμαχου νομοσχεδίου ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας τους βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ χθες το μεσημέρι συνεδρίασε επίσης για το ίδιο θέμα ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου (ΚΤΕ) Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Τη σχετική ενημέρωση των ανεξαρτήτων βουλευτών ζήτησε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αποδοκιμασίες Γεωργιάδη στο "Αγία Όλγα"

Εξάλλου, με πανό διαμαρτυρίας και συνθήματα υπέρ της ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος Υγείας υποδέχθηκαν χθες το μεσημέρι γιατροί και εργαζόμενοι τον υπουργό Υγείας στο νοσοκομείο της Αθήνας "Αγία Όλγα".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχρεώθηκε να διακόψει την ομιλία του στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ενώ, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για περιθωριακά και μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία λαμβάνουν χώρα μόνον όταν ο ίδιος προαναγγέλει κάποια επίσκεψή του σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο