Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Άδ. Γεωργιάδης: "Το 25ευρο θα περάσει στο μέλλον"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδ. Γεωργιάδης: "Το 25ευρο θα περάσει στο μέλλον"...

Την προσωπική του εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία δεν αποτελεί δική του ήττα η κατάργηση του 25ευρου, εξέφρασε χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υποστήριξε επίσης ότι διαθέτει τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ στους χειρισμούς του σχετικά με τήν κατάργηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤ1", ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η επιβάρυνση της τιμής των τσιγάρων με 5 λεπτά αποτελούσε μία από τις τρεις προτάσεις που είχε υποβάλει ο ίδιος στον πρωθυπουργό. "Δεν θεωρώ προσωπική ήττα την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Επεξεργαστήκαμε διάφορα σχέδια και είχαμε πει ότι όταν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα θα μπορούσε να καταργηθεί το μέτρο του εισιτηρίου. Όταν ένα μέτρο δεν θα ισχύει, θα πρέπει να λέμε τι μπαίνει στη θέση του".

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο πρωθυπουργός του είχε ζητήσει τρία ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα έθετε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. "Προτάθηκαν τρία και επελέγη το συγκεκριμένο, από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα".

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση εάν η απόφαση του πρωθυπουργού 'αδειάζει' τον υπουργό Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση έχει ιεραρχία, δεν αδειάζει κανείς κανέναν. Ο πρωθυπουργός κυβερνάει"... Σε άλλες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι "το 25ευρο θα περάσει στο μέλλον, πιθανόν με άλλον υπουργό", ενώ ο ίδιος σημείωσε ότι ουδέποτε προσπάθησε να αιφνιδιάσει το έτερο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητη η κυβέρνηση μπροστά στην κατακραυγή

Από την πλευρά του, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: "Η άρον - άρον απόσυρση από τη συγκυβέρνηση του ψηφισμένου πριν λίγους μήνες από την ίδια χαρατσιού των 25 ευρώ για είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία και το 'άδειασμα' του υπουργού Υγείας αναδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή για ένα σκληρό μέτρο που θα ενίσχυε τον αποκλεισμό των φτωχών στρωμάτων από την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και θα διεύρυνε τις υγειονομικές ανισότητες".

Να καταργηθεί και το 1 ευρώ ανά συνταγή

Τέλος, την άμεση κατάργηση του μέτρου της υποχρέωσης για καταβολή ενός ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή, το οποίο εφαρμόζεται ήδη από χθες, ζητεί με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ): "Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, σε μια εποχή των τριών εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών και του αυξανόμενου ρυθμού των αστέγων και των απόρων, είναι απαράδεκτο ηθικά και οικονομικά να επιβάλλονται τέτοια μέτρα, τα οποία μπορεί να στοιχίσουν ζωές στο κοινωνικό σύνολο". Aνάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). "Nα φύγει το κοινωνικά άδικο χαράτσι του 1 ευρώ στις συνταγές", ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL