Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανίκανος ή ψεύτης ο υπουργός Υγείας;

Ότι από τα δύο και να ισχύει πάντως, το βέβαιο είναι πως το «ψέμα» ή την «ανικανότητα» του υπουργού θα την πληρώσουν τελικά οι πολίτες...

Τον Αύγουστο του 2013 σε μια από τις χιλιάδες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στο ερώτημα των δημοσιογράφων του Αnt1 περί επερχόμενης αύξησης του εισιτηρίου στα νοσοκομεία (25 ευρώ) υποστήριζε πως ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν δυνατόν να αποφευχθεί στην περίπτωση που επιτυγχάνονταν οι οικονομικοί στόχοι στην Υγεία. Θέλοντας μάλιστα να πείσει το τηλεοπτικό κοινό πως δεν θα χρειαστεί να υπογράψει την σχετική απόφαση για αύξηση του εισιτηρίου παρέθετε και τα μέχρι τότε οικονομικά αποτελέσματα στον τομέα των νοσοκομείων υποστηρίζοντας πως το κλείσιμο του 2013 θα έχουν σχεδόν επιτευχθεί οι στόχοι του προγράμματος με μια μικρή απόκλιση περίπου 100 εκατ. ευρώ.

«Μπορούμε να αποφύγουμε το μέτρο αν κάνουμε τη δουλειά μας» έλεγε χαρακτηριστικά τέσσερις μήνες πριν εφαρμόσει τελικά το μέτρο των 25 ευρώ. Το συμπέρασμα είναι πως ή ο υπουργός έλεγε ψέματα τότε ή απλά δεν «έκανε τη δουλειά του». Ότι από τα δύο και να ισχύει πάντως, το βέβαιο είναι πως το «ψέμα» ή την «ανικανότητα» του υπουργού θα την πληρώσουν τελικά οι πολίτες.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο